keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Aberdeen

Pohjoisen lomareissu takana. Oltiin siis Aberdeenissa ti-su ja maanantaina käytiin pikasesti Edinburghissa, mutta vaikeetahan siellä oli laukkujen kanssa oikein missään käydä. Mä sitten (myöhästyneellä) lennolla suuntasin Lontooseen takasin maanantai-iltana ja loppu porukka tiistaina Suomeen. Viikko taas hujahti nopeesti ohi.
Keskiviikkona kunhan hortoiltiin Aberdeenissa suunnitellen tulevia päiviä. Torstaina aamulla käytiin katsomassa mun tuleva asuntola.. Siitäpä ei sen enempää, ei se mitään luksusta ollu.. Sieltä sitten mentiin junalla Stonehaveniin ja sieltä kävellen katsomaan Dunnottar Castlea. Käveltiin kallionseinämien reunoilla ja keskellä peltoja. Upeita maisemia ja kaikki kun oltiin kylmään tuuleen varauduttu vaatteilla, niin aurinko päätti koko päivän paistaa ja oli lämmin! Linna kun oli meren ympäröimä, niin usein sitä ei kuulemma edes näe jos on sumua, mutta noin kirkkaana päivänä se näkyi. Upea oli!! Osa matkalaisista väsähti siinä kävelymatkassa, niin vain osa meistä meni tutustumaan linnaan.
Perjantaina käytiin katsomassa koulu ja majakka Golf-kentän reunalla. Lauantaina hypättiin bussiin ja mentiin vuoristoisten alueiden läpi Breumar nimiseen kaupunkiin, jossa sattui olemaan Highland Games ja tuhansia ihmisiä JA kuningatar. Ei menty kuitenkaan sinne tapahtumaan, kun se oli suht kallis ja saavuttiin aika myöhään vasta kylään. Mutta kuningattaren auto sentään nähtiin vilaisulta.
Sunnuntaina käveltiin vanhaan kaupunkiin, mutta palattiin pian takaisin lounastamaan keskustaan. Sitten ilta lepäillen ja pakkaillen.
Maanantaina aamulla junalla Edinburghiin ja siellä syötii ja katseltiin keskustan maisemia ja kuunneltiin säkkipillistejä.
Reissu oli mukava. Itelle nyt tietysti se torstain reissu nousi ykköseksi. Oli ne maisemat taas niin huomaavia, voitti jopa Walesin kauniit kallioseinämät! Ja oon 110% varma, että tuun tulevina vuosina käymään siellä useasti. Junalla tosiaan Aberdeenista vain 20min ja sieltä sitten se mukava kävelymatka, mutta todellakin joka askeleen arvoinen! (Kuvia laitan myöhemmin, kun nyt on koneesta virta vähissä ja yritän ladata kuvia facebookiin..)

Nyt tosiaan muutama viikko täällä Tadworthissa ja 18.päivä taas koneeseen, mutta tällä kertaa ilman paluulippua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti