keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Kampus

Tosiaan se hampaiden valkaisu siirtyi nyt kahdella viikolla, mutta eiköhän sitä jotenkin jaksa odotella.

Tänään kävin ERASMUS-vastaavalla keskustelemassa Turkista ja lähinnä Istanbulista. Yliopisto jonka näillä näkymin tulen laittamaan 1. vaihtoehdoksi, on Turkin kolmanneksi paras yliopisto ja sijaitsee Istanbulissa Euroopan puolella, joka luokitellaan turvallisemmaksi alueeksi. Mutta kirjoittelen enemmän aiheesta, kun olen saanut ajatukseni hallintaan ja luotua jonkun laisen järjestyksen näille eri vaihtoehdoille. Tällä hetkellä valinta vaikuttaa tältä. 1. Istanbul, Turkki 2. Pariisi, Ranska 3. Zürich, SveitsiOdotellessa tapaamista kuljeskelin kampuksella ja kuvailin. En ole ennemmin kiertänyt lähiympäristöa pahemmin, joten nyt kun aurinko paistoi, oli lämmin ja aikaa niin ajattelin tehdä pienen tutkimusmatkan.Kaikki rakennukset ovat suht moderneja ja poikkeavat hyvin perinteisestä brittiläisestä yliopistorakennus kaavasta. Business rakennus (kuvat alapuolella) on muodoltaan samanlainen kuin Health Building (terveysrakennus, eli kaikki hoitajaksi yms. opiskelijat opiskelevat siellä). Erikseen sitten syrjemmässä on arkkitehtuurirakennus, joka ei ulkomuodoltaan ole niin hehkeä. Ei ihme, että se on siellä pimennossa. On kyllä hieman ironista, että itse arkkitehtuurirakennus on suht tyylitön.

Tämä on rakennus, jossa itse vietän enimmäkseen aikaani.Koska kampus sijaitsee keskustan ulkopuolella, sen ympärillä on paljon luontoa: joki, nurmikenttiä, paljon puita ja istutuksia.
Etenkin kun aurinko paistaa (jota on tapahtunut lähiaikoinaa aika paljonkin) niin kampus on ulkomuodoltaan todella mukava. (Talvea odotellessa......)
Kampuksella yhdistyy mukavasti luonto ja modernit rakennukset.
Itse pidän tästä kampuksesta paljon enemmän, kuin siitä toisesta, joka sijaitsee keskustassa. Tosin se olisi lähempänä, mutta ulkomuodoltaan ja ympäristöltään se on kovin mitään sanomaton.

Ps. Olenko muistanut mainita, että RGU, eli MUN yliopisto on rankattu tänä vuonna Skotlannin parhaaksi yliopistoksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti