torstai 11. marraskuuta 2010

All I want for Christmas is.....

Jos tämä aika oikeasti jatkaa tällä tahdilla kiitämistä, niin jouluhan on jo ihan kulman takana. Ja eikö se muutenkin ole? Kun seuraa kauppojen jouluhyllyjen täyttymistä ja jouluvalojen ilmestymistä ikkunoihin ja kaduille, niin voisi kuvitella, että se tosiaan on jo ihan oven takana.

Jotenkin tuntuu, että silloin lapsena joulu oli ehkä paras asia maailmassa (no ainakin synttäreiden jälkeen, ku ne sentään oli kesällä ja sillonkin sai lahjoja ja kinkun sijaan oli kakkua). Sitten tuli se vaihe, kun joulu on ihan tyhmä ja kaikki on ihan tylsää ja ei todellakaan lauleta mitää lällyjä joululauluja ja en varmasti aio ees innostua koko juhlasta. No onneksi se vaihe kesti sen muutaman joulun verran ja nyt vähitellen joulua taitaa oikeasti alkaa arvostamaan. Ja nyt kun viime joulu jäi oikeastaan välistä, tai se juhlittiin ihan väärällä metodilla, vääränä päivänä ja väärillä ruuilla, niin odotan joulua kuin opiskelija lomaa. Niin no, odotanhan minä lomaakin, mutta joulu ja loma on lähes sama asia.


Tärkein tänä jouluna tulee olemaan se, että saan olla kotona. Lupaan alkaa itkeä kuin lapsi, jolta on viety tikkari, jos joku yrittääkin tulla kertomaan, että mennäänkin kyläilemään jonkun luo. En itse asiassa ymmärrä, miksi mulle on aina ollut todella tärkeää olla jouluna kotona. Kai se on se tunne, kun on omassa kodissaan ja oma rauha. En tiedä, koti on vaan se tutuin ja rauhallisin paikka.

Tältä joululta odotan todellakin myös sitä kinkkua ja riisipuuroa. Melkein jo maistan suussani sen sekametelisopan (onko sillä joku oikea nimikin?) ja maksalaatikon. Ah, tule jo joulu, tällä opiskelijalla on nälkä! Vaikka asuisin missä tahansa vuosien kuluessa, niin en ole muuttamassa tätä ruokalistaa. Lapsena söin pelkästään niitä joulutorttuja ja suklaata, mutta vähitellen alan innostua muistakin jouluruuista. Kai se toimii niin kuin kotitaloudenopettaja joskus totesi, ettei voi sanoa tykkääkö ruuasta ennen kuin on maistanut 20 kertaa. Melkeinhän olen siis maistanut jo niin monta kertaa, onhan tämä nyt sitten 20. jouluni.


Sitten on SAUNA. Siis sitä voi tulla kovinkin helposti ikävä. Täällä kerron kuinka meillä mennään joulusaunaan ja kaikki ihmettelee, että mitä joululla on saunan kanssa tekemistä. No on sillä. Paljonkin.

En jaksa edes mainita lahjoja, koska tuntuu, että vaikka saisinkin villasukat (ps. mieluiten luonnonvalkeat), niin se on yhtä paljon kuin järjestelmäkamera (niin ja tämä ei ole vihje, että vaihtakaa järkkäri sukkiin). Oikeasti sillä ei ole väliä, lahjoja saa antaa ja vastaanottaa muulloinkin, ei kai se ole se joulun tärkein asia. Lapsena tosin oli ihan mukava kirjoittaa niitä 156 toiveen pituisia listoja. Niistä kun piti valita kolme tärkeintä niin olihan siinä sitten aika hukassa.


Kaiken kaikkiaan joulussa on vain sitä jotakin. Se on se tunnelma ja rauha ympärillä. Se on se perheen läheisyys ja se, että oikeasti vain ollaan ja kukaan ei ole menossa minnekkään. Parasta olisi, jos tämä joulu tulisi olemaan valkea. Tuskin on mitään ihanempaa, kuin se, että tuijottelee yömyöhään telkkua ja aito-oikea kuusi tuoksuu ja jouluvalot loistaa ja ulkona on kylmä ja valkeaa. Voi apua, oon täällä ihan fiiliksissä, ku kuuntelen vielä tämmöistä ihanaa James Bluntin herkistely biisiä.

Ps. Toivon, että tänä jouluna siellä kotona varaudutaan yhteen suklaa-addiktiin. Toissa joulusta jäi traumat, kun aina kun pääsin alottamaan uuden konvehtirasian, niin joku vei sen pois "Säästä nyt sille veljelleskin jotain". Sitten täytyi vain aloittaa uusi ja jossain vaiheessa kaikki oltiinkin sitten viety pois :(

It feels like Christmas is coming earlier year after year. They start selling the Christmas products already in October and put the Christmas lights up in November. Last year I kind of missed the whole Christams because I was working and it was just too different; no sauna, no finnish christmas food, no real christmas tree, no family around, no snow.. This year I am really looking forward to those things, especially the relaxing and calm feeling you have around the Christmas time. I used to hate Finnish Christmas food, but I am slowly starting to like and nowadays I cant even take sauna for granted thus I am really looking forward to the Christmas sauna on that evening. And chocolate. And snow. (Even though I really dont like snow, but it's part of the Christmas.) This year my Christmas is hopefully going to be veeeeery good and relaxing. Just cant wait! (Photos from Xmas 2006)

2 kommenttia:

 1. Moikka, oon lukenut sun blogia tuosta syyskuusta (jolloin luin myös kaikki vanhat merkinnät läpi :D) ja löysin tähän ihan puhtaasti siksi, että etin jossain siellä päin maailmaa työskentelevien tai opiskelevien tai muuten vaan asuvien blogeja.

  Ja ekan kerran osuin kultasuoneen! :D Sä olit pubityössä johon kovasti haaveilisin pääseväni, koska toi au pair ei oo mulle vaihtoehto sinänsä kun lapsien kaitseminen ei ole ihan oma juttu... Oon ollut vaihtarina Jenkeissä 2009-2019 kouluvuoden, viettelen nyt suomivuotta opiskellen ja aattelin seuraavan kesän Jenkkivierailun jälkeen lähteä koettelemaan onneani Britteihin pubityöhön.

  Olisikin kysymys, että mitä kautta sä sen ensimmäisen (ja vaikka muutkin) paikkasi löysit? Itse oon lukenut työstä http://www.pubwork-uk.com/ täältä ja kerran mailaillutkin omistajan kanssa, joka oli tosi kannustava. Sivustolta löytyy myös linkkejä "työnvälittäjille", joita tyyppi on itse käyttänyt ja kokenut hyväksi. Ootko itse törmännyt kys. sivustoon ja mitä mieltä olet, kertooko se hyvin että mitä tuollainen työ on todellisuudessa? :)

  Kiitti!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että joku sai jotain hyötyäkin tästä!
  Itsellä oli ihan sama, en todellakaan halunnut lähteä jotain lapsia vahtimaan säälittävällä palkalla.

  En oikeestaan kauheesti tutustunu aiheeseen muuta kuin juttelin muutamien kavereiden kanssa. Eli etin työn ja sitten vain lähdin. Yleensähän nuo mainostavat täällä noita live-in töitä muutaman viikon etuajassa ja kun nappaa kohdalle niin sitten vain mennään.
  Ite löysin parhaimmat työt tältä sivulta: http://www.workabout.uk.com/home.aspx

  Mutta tosiaan kannattaa ehkä miettiä tarkemmin onko tyytyväinen kylään/kaupunkiin, onko palkka kiitettävä ja miltä esim pubin sivut näyttävät. Ensimmäinen paikka oli aika pettymys ja sitten toinen parempi ja kolmas ihan huippu! Paikat myös maksavat aika erilaista palkkaa, usein laittomasti ja "pimeänä". Paras työhän olisi semmoinen missä maksavat tunneittain (niin kuin tuo viimeinen työni olikin), koska sitten saat palkkaa tarpeeksi, vaikka kuinka venyttäisivät päiviä. Mutta valitettavasti suurin osa paikoista maksaa viikolta jonkun tietyn summan ja siinä vaiheessa ei ole väliä kuinka pitkiä päiviä tehdään.

  Kysele vaan lisää, jos on kysyttävää :) Sen verran sanon, että vaikka välivuoteni aikana on ollut aikalailla huonoja hetkiä ja välillä ahdistanu, niin on se vaan ollut elämäni parhaimpia valintoja. Ja aina voi kuitenkin palata Suomeen! :))

  VastaaPoista