tiistai 2. marraskuuta 2010

TOP 3: Ensi syksyn kohdemaat

Kuten ennemmin lupasin, niin kirjoittelen hieman mahdollisista ensi vuoden kohdekaupungeista ja yliopistoista. En kylläkään ole saanut pääni sisällä mitään selvää missä järjestyksessä näihin haen, kun mieli muuttuu liian usein ja tulee liikaa mielipiteitä joka suunnasta. Vielä 1,5kk aikaa päättää.

Ensin nyt se paljon pohdittu Istanbul. Kaupunkihan jakautuu Euroopan ja Aasian puolelle ja itse yliopisto sijaitsee Euroopan puolella, eli sielä ns. turvallisemmalla ja rauhallisemmalla. Yliopisto, Bogazici University, on Turkin 3. paras yliopisto ja eräs luennoitsija eilen kyllä kehui sitä hyväksi. No hän samalla kyllä aikalailla kehui koko kaupungin taivaisiin.
Väkiluku: 12,5 miljoonaa (Suomen populaatio kaksin kertaisena!!)
Sää: Syksyn ajan lämpötilat lähtee siitä 25 asteesta alaspäin ja joulun tienoilla lähentelee 10 astetta (kyllä kelpais, en näkis niitä ensimmäisiä räntäsateita jesjesjesss)
Kieli: Turkki
Uskonto: Islam pääsääntöisesti (joka vähän kauhistuttaa..)


Miksi kiinnostaa: Haluaisin kokea jotain todella erilaista ja mahdollisista maista Istanbul on ainoa, joka antaa mahdollisuuden johonkin ihan uuteen niin maisemien, elämäntyylin ja kultturin takia. Niiiin ja olisihan se kiva, kun olisi lämmin.. Ja vaikka kaikki pelottelee kaikesta, niin juuri eilen luennoitsija kertoi kuinka myös naiset ovat kokeneet olonsa turvalliseksi.

Miksi epäilyttää:
Okei myönnetään, aika moni asia mietityttää nyt kun olen kuullut liikaa kommentteja muilta. Ja kai sen voi tiivistää aikalailla samaan, että mikä Istanbulissa kiinnostaa. Se on se uusi kulttuuri ja elämäntyyli, joka on aika erilainen kuin mihin tähän mennessä olen tottunut. En ehkä ole niin kauhuissani niistä kaiken maailman mellakoista ja pommeista, koska niitä tapahtuu kaikkialla, kuten tänään kaasuräjähdys Englannissa tai silloin muutama vuosi taaksepäin terroristi isku Lontoon metroissa. Miten sitä ikinä uskaltaisi minnekkään, jos aina pitäisi ajatella mahdollisia onnettomuksia?

Jos nyt saan todeta, niin tää on lähimpänä mun unelmia, koska olen aina kuvitellut meneväni Aasian vaihtoon.

Toisena sitten Zürich, joka sijaitsee Pohjois-Sveitsissä. Tästä mulla on aika vähän sanottavaa, koska en oo pahemmin tutustunut koko kaupunkiin ja vielä vähemmän maahan. Maisemat Alppien lähistöllä tosin taitanee olla aika upeat. Yliopistostakaan en taida tietää mitään.


Väkiluku: 366 809, Suur-Sveitsin alueella 1.1 milj.
Sää: Syyskuussa lähentelee 20 astetta ja lähtee siitä laskuun, jouluna lähes nollassa
Kieli: Saksa (saksalaisten mukaan hyvin vaikeasti ymmärrettävä sellainen, mutta mitäpä väliä ku en sanaakaa sitä osaa)
Uskonto: katolismi


Miksi kiinnostaa: Noooo, vanhempien mielestä se ois ihan jees ja siellä ois ne Alpitkin jaja.. Noh, kai se ois ihan semmonen mukava paikka asustella.

Miksi epäilyttää: En oikee innostu siitä saksan kielestä ja en oikee innostu siitä, kuinka tavallisen tylsältä se maa kuulostaa..

Pläääh, on tän suhteen niin neutraali, ku ei oo mitään suurta syytä miks haluaisin mennä tai toisin päin. Kaikki kyllä kehuu kauniiksi kaupungiksi..

Ja viimeisenä Pariisi ja no, ehkä vähäisimpänäkin. Yliopisto nyt on.. Yliopisto.


Väkiluku: 2.2 milj, Suur-Pariisissa n.12.1 milj.
Sää: Samanlainen kuin Zurichissä, joulun aikana saattaa olla hieman lämpöisesmpi
Kieli: Yllättäen ranska (ranskaa opiskelin joskus muutaman vuoden, että sen puoleen Pariisi olis ihan hyvä. Mutta oppiiko muutamassa kuukaudessa mitään? Niiiin ja oon kuullu ja kokenu, et noi ranskalaiset ei oikee puhu englantia. Että tervetuloa hiljaiset hetket, jos sinne päätän lähteä)


Miksi kiinnostaa: Niiiin, no.. Hmm.. Siksi, koska Pariisi saattais olla ihan jees ja kaikki muut loput maat ja vaihtoehdot ei nappaa yhtään. Ja se kielen opiskelu ehkä kuulostaa iha hyvältä..

Mikä epäilyttää: Koen, että Pariisiin nyt pääsee muulloinkin. Haluan jotain, joka ei ole ehkä enää mahdollista myöhemmin! Haluan kokemuksiaaa! Okei no saattaahan niitä siellä Ranskassakin olla..

Okei, itsekin huomasin tässä jonkunlaista puolueellisuutta. Kai sen nyt voi todeta, että se Istanbul oikeasti kiinnostaa eniten, vaikka siellä saattaa välillä ollakin hieman levotonta.. Mutta saan varmaankin muiden siellä olleiden tyttöjen yhteystietoja, että voin olla heihin yhteydessä ja kysellä kokemuksia.

Ja tosiaan, se riippuu täysin arvosanoista pääseekö sinne minne haluaa. Ja ei aina niistäkään. Sen tietää sitten helmi-maaliskuussa, että minne sitä ollaan menossa. Mutta uskon, että kohde tulee olemaan yksi mainitsemistani. Aika hassua kuvitella, kuinka sitä vuoden päästä on taas jossain muualla. Ei sillä, innolla odotan!

Ja vähän kuulumisia.. Tänään heräsin klo 8 ja menin salille ennen luentoja. Voisin sanoa, että yllätyin aikalailla itekkin, kun nousin kiltisti kellon soidessa, enkä edes pistäny miljoonaa torkkua päälle, vaikka yleensä teen niin joka aamu.. Ja koulujutut on liiankin hyvin mallillaan, tai no tenttiin lukemisen alottaminen vielä odottelee. Mutta parempi tilanne on, ku monella muulla. Jajaja. No siinähän se. Hyvää kuuluu kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti