lauantai 6. marraskuuta 2010

Marraskuun viides

Guy Fawkesin yö (engl. Guy Fawkes Night, Bonfire Night, Fireworks Night, tunnetaan myös nimellä Guy Fawkesin päivä tai kokkoyö) on englantilaisen salaliittolaisen Guy Fawkesin mukaan nimetty juhlapäivä, jota vietetään Yhdistyneessä kuningaskunnassa sekä Uudessa-Seelannissa ja Etelä-Afrikassa ruutisalaliiton vuosipäivänä 5. marraskuuta. Guy Fawkesin mukaan nimettynä juhlapäivänä Yhdistyneessä kuningaskunnassa nähdään ilotulituksia, joista mahtavimmat ovat Lontoossa johon juhlapäivän historia sijoittuu.(Wikipedia ♥)


Jotenki hämärästi muistan nähneeni ilotulituksia viime vuonna. Tuntuu, että siitä on ainakin sata vuotta. Mutta tosiaan en silloin tiennyt mitään tämmöisestä traditiosta ja eihän me taidettu mitään jännää tehdäkkään. Jos töitä ei lasketa jännäksi. 


Tällä kertaa mentiin muutaman kaverin kanssa rannalle katsomaan 30min kestävä ilotulitus. Paikalla oli tuhansia ihmisiä. Itse saavuttiin sopivasti vartti ennen shown alkua.


No tulitus kesti sen puoli tuntia tosiaan ja vaikka ilta ei ollut jäätävän kylmä, niin kyllä ne varpaat alko olla aika tunnottomat. Onneksi olin käynyt matkalla hakemassa pipon kaupasta, että pysyin kuitenkin suht lämpimänä.

Ehkä ainut onnistunut kuva..
No okei, voin tunnustaa, että ilotulitus oli hieman pettymys. Lillbackan vuoden 2007 kustantama show Powerparkin päättäjäisissä kyllä jätti tämän esityksen aika kylmästi kakkoseksi. Raketit lähinnä muistuttivat niitä, mitä itse tulee ammuskeltua uutena vuotena. Tai no enhän minä niitä ole tainnut ikinä ampua, mutta niitä mitä kaverit ja muut ampuu. 


Niin ja mun kamera oli täynnä tommosia ufokuvia ja uskon, että pikku hiljaa voisi oikeasti alkaa harkita sitä järjestelmäkameran hankintaa. Suurin osa kuvista oli ihan heilahtaneita, vaikka koitin kaiken maailman ilotulostus/ilta/hämärä-asetuksia läpi. Tai ehkä se kamerateline olisi ollut hyvä. Noh, kyllä niistä jotain selvää saa. Jotain siellä taivaalla tapahtui.

Onneksi Aberdeen on suht rikas kaupunki, niin ei tarvitse surra, että montako tuhatta se nyt sitten ampui taivaalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti