tiistai 28. joulukuuta 2010

Leipomisinspis

Tämä tapahtuu maksimissaan kerran vuodessa, saan innostuksen leipomisesta. Ja nyt kun tunsin jauhopeukaloideni syyhyävän niin päätin ottaa ilon irti ja leipoa enemmänkin. Päätin kuitenkin uhata perusleipomis käsityksiä ja tein vain suolaista tavaraa. Joulun jälkeen meinaan on vedetty sen verran suklaata, että uskokaa tai älkää, mutta ei tuo makea enää alas uppoa niin helposti.

 
Tein siis porkkanasämpylöitä. Eroavaisuus vain oli siinä, etteivät ne näyttäneet sämpylöiltä vaan levyltä, jonka päälle heittelin jotain siemeniä ja josta sai repiä/taitella irti neliöitä paloja. Arvatkaa vaan tuliko hyviä! Ihanan pehmeitä ja uskon, että sillä siirapilla oli jotain tekemistä maun kanssa..


Huolimattomasti vain erehdyin käyttämään voipaperia leivinpaperin sijaan ja leipien irrotus on pieni ongelma... Jäähtymisen jälkeen irrottaminen kyllä onnistui helposti.
Sitten tein myös jauheliha (riisi, kananmuna, sipuli) piirakan. Kai me vähän reilulla kädellä tehtiin täytettä tai sitten piirakasta tuli pienempi kuin piti, koska sitä täytettä jäi vaikka toiseen torttuun. Piirakka oli myös uunissa ehkä 50 minuuttia 30 minsan sijaan. Ja siinä käskettiin keittää jotain riisipuuroa sinne? Ja perunoita voitaikinaan? Muuten myötäiltiin, mutta riisipuurot jätettiin mieluummin kiisselin seuraksi ja heitettiin kaura-riisi sekoitetta ja täysjyväriisiä. Tästäkin tuli herkkua.

This happens once in a year, I get energy for baking. Even though I love cakes and biscuits and everything sweet, after Christmas and all the chocolate I've eaten, I felt like making something salty. I baked veeeery good carrot bread, I think it's actually best bread I've ever have had. Then I made a minced meat pie, sounds weird, but it's a big pastry with minced meat, rice, onions and boiled eggs. It's good as well but after eating some bread I'm soo stuffed and couldn't enjoy the pastry pie.. Ok, my bakings are sorted for a year now so next time I'll bake around November then.. Or maybe I should start making that bread more often..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti