tiistai 7. joulukuuta 2010

Suomifiilistelyä

Tässä on kamalasti ollut kaiken laista Suomeen liittyvää nyt lähiaikoina. No tietysti eilen nyt oli itsenäisyyspäivä ja taisin olla mainostanut sitä niinkin paljon, että moni täällä sitä minulle toivotteli. Hyvä niin, koska olen uskomattoman ylpeä kotimaastani. En edes todellakaan osaisi kuvitella, että mitä jos Suomi olisi vieläkin Venäjän vallassa ja puhuisin venäjää suomen sijaan. Ei kiitos, tämä kieli on mukavan uniikki ja kotimaani itsenäisenä paras. Siis kirjaimellisesti paras. Vaikka Suomen johtoasema maailmankartalla selvisi jo tuossa syksymmällä niin nyt artikkeli, joka on kierrellyt netissä on muistuttanut taas Suomen hyvästä toiminnasta.

 

Sitten tietysti näiden kahden yleisen asian kanssa omassa elämässäni on tapahtunut Suomi-juttuja. Eilen tavattiin muutaman suomalaisen kanssa pubissa. Osan tiesin, mutten oikein edes vielä tuntenut ja paikalla oli vielä yksi uusi tuttavuus. Mietittiin juuri sitä, kuinka yleensä joukossa on ainakin yksi muun maalainen ja suomen puhuminen saattaa olla tylyä, toisin kuin nyt kun saimme rauhassa puhua äidinkieltämme.


Sitten olen kuunnellut kasan suomen kielisiä joululauluja, joka tuskin on auttanut lievää koti-ikävääni, joka tuolta jostain yrittää kurkkiä. Uskon, että ikävä johtuu vain siitä, että tiedän, että pian pääsee sinne syömään riisipuuroa, kinkkua ja fazeria namnamnaamm.


Ne joululaulut on nyt soinut päällä melkein viikon, vaikka oikeasti en edes tykkää joululauluista pahemmin. Tässä teille hieman fiilistelyä!There's been a lot of Finnish things going on in my life at the moment. First and the greatest thing was the Finnish independence day which was yesterday. It's been 73 years now when Finland won the war against Russia and we gained the independence. Then another thing (I will never stop talking about this...) is that Finland is officially the best country in the world. Even though this was announced already in the autumn there's more articles about it now. I also met some Finnish people in the pub yesterday, it was quite nice to speak Finnish and only Finnish with them.
I've been feeling a bit home sick as well, probably because it's only 2 weeks to go till I'll have my flight to Finland. I bet the Finnish Christmas songs that I've been playing on repeat hasn't made it any better..

2 kommenttia:

  1. Know the feeling :) But soon you'll be getting off the plane at home :)

    VastaaPoista