perjantai 3. joulukuuta 2010

vihaanskotlantiavihaanskotlantiavihaanskotlantia (talvella)

Hei Skotlannin (säälittävä) hallitus, pystyisittekö mitenkään hyväksymään faktan, että lunta tulee ihan joka ikinen vuosi. Kyllä. Ei tämä mitään suurempia ennustuskykyjä tarvitse ja uskon, että tekin ymmärrätte miten säälittävää on sulkea lentokentät muutaman sentin lumen takia. Ja miten niin junat ei kulje jos raiteet ovat hieman jäässä? Kaipailen teidän teorioita siihen, että miten ihmiset sitten jossain Siperiassa selviävät, kun siellä tuota lunta taitanee olla muutama sentti enemmän. Että josko tekin nyt ottaisitte ne aivot narikasta ja pistäisitte kitkarenkaat myyntiin, hankkisitte kunnon järjestelmät ja avaisitte ne lentokentät?

Terv. Ärsyyntynyt suomalainen

Siiis todellakin. Lentokentät sulkee vähän väliä, koska täällä ilmeisesti sataa rankasti lunta. No ehkä olen sokea lumisateelle, koska en sitä nää. Niin ja junaraiteet ovat jäässä niin melkein koko Skotlannin junaliikenne myös jäissä. Uutisissa myös tänään neuvottiin olemaan varovainen, koska ulkona on pakkasta. Siis anteeksi mitä? Niin onhan siellä miinus asteita, ehkä noin kymmenen, mutta eiköhän sen kestä. Jotkut mummot oli eilen pohjois-Englannissa jäätyneet takapihalleen lumeen, josta ne oli tänä aamuna löydetty. Siis onhan tuo traagista tietysti, mutta tämä koko paniikki ja katastrofi, jonka muutama sentti lunta ja pakkanen ovat saaneet aikaan lähinnä naurattaa. Ei tosin hyvällä tavalla. Saa miettimään, että miten tyhmiä ihmiset ovat, jos oikeasti ajavat tuolla loskassa kesärenkailla, tai panikoivat pakkasesta. No eipä ne kai tiedä paremmasta. Ei ne tiedä, että oikeasti lumi ja pakkanen ei joissakin maissa pysäytä koko elämää. Ja tämähän on niin suuri yllätys, että on lunta (tai ainakin niin kaikki väittävät). Ymmärrän kyllä, että on vaikea ennustaa, koska sitähän on täällä vain joka vuosi.

Larissa oli järjestäny Pascalille yllätykseksi että heidän (etenkin Pascalin) muutama kaveri tulee Saksasta tänne viikonlopuksi. Olivat jo kentällä Bremenissä, tavarat matkalla ruumaan ja oottamassa koneeseen menoa kunnes kuulutettiin, että lento peruutettu koska Skotlannissa sataa niin rankasti lunta. Itsekin olen kokenut lennon peruutuksen lumen takia viime vuonna ja se jos joku saa vihaiseksi. Miten niin kone ei voi laskeutua täällä, jos ne kaikkialla muualla, lumisemmissakin maissa laskeutuvat.

Noniin, nyt kun oon (taas) hieman avautunut tästä niin lähden valmistautumaan saksalaisten tupareihin osa 2. Nyt Anneli lähtee myös mukaan, niin jos käy kuten viimeksi, niin nyt on ainakin edes yksi ihminen jolle puhua.


Personally I think this is a bit too harsh text for Scottish people so I prefer not to translate haha. Get the google translator if you're interested (not recommended)....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti