tiistai 11. tammikuuta 2011

Ylpeys ja ennakkoluulo

Ei, en ajatellut kertoa Jane Austenin romaanista, vaan siitä, että tänään taas kerran tuhosin turhat ennakkoluuloni ja saavutin, jotain mistä voin olla ylpeä. Kävin tänään 11 metrin kiipeilyseinällä kiipeilemässä ensimmäistä kertaa elämässäni, joka oli aika suuri haaste korkeuden ja ympärillä tuijottavien ihmisten takia.


Muuten päivä oli aika perus. Aamulla koe, sitten "lukemista" kirjastossa Larissan kanssa harvinaisen huonolla menestyksellä ja Body Combattiin. RGU Sport on ottanut paljon uusia jumppia tälle keväälle, oon iha innoissani niistä!


Eli kiipeily. Ensin mun ei ees pitänyt mennä, mutta jäin kuvaamaan Larissaa ja Lisaa. Sitten jotenkin jostain syystä päätin, että kokeillaan nyt kun on mahdollisuus. Siinä vaiheessa, kun heitettiin valjaat päälle alko kädet jo vähän tutisemaan, lukuunottamatta sitä, kun Pascal, joka toimi varmistajana sanoi, että nyt saa mennä.

Olin jo seurannu Lisan ja Larissan suorituksia, mutta yllätyin itsekin millä tahdilla kiskoin itseni sinne ylös. Pascalin viimeinen neuvo: "Jätä painoa enemmän jaloille kuin käsille" helpotti ja auttoi pääsemään ylös asti meistä kolmesta ensimmäisenä. Ylhäällä vasta kurkkasin alas, joka ehkä oli virhe. En tajunnut, että se seinä oli tosiaan niin korkea.

 

Ja sitten kun huudettiin, että nyt voit päästää seinästä irti ja laskeutua niin tuli vähän olo, että "Ai päästää irti? Mitä nyt tapahtuu?" Mutta sieltä tultiin ihan onnellisesti alas.


Kokeilin myös vaikeampaa reittiä, jossa jumituin yhteen kohtaan ja olin jo luovuttaa ja tulla alas, koska tuntui ettei vaan pääse eteen päin. Sitten Larissa huuti harvinaisen kannustavan kommentin: "Mäki pääsin tohon asti!" joka sai jonkun kilpailuvietin päälle ja vetelin sen seinän melkein ylös asti. Jossain vaiheessa ei vain enää saanut kiinni mistään..


Alhaalta muiden keskustelun osat siitä miten hyvin suoriuduinkaan ensikertalaiseksi pisti vielä hieman enemmän näyttämään, että oikeasti pystyn tähän ja olen hyvä. Tämän toisen kerran jälkeen kädet tärisi vielä enemmän, mutta voin todeta, että oli todellakin sen arvoista! Suosittelen!

I was climbing today the first time ever. They have a proper climbing wall at the RGU sport where I also go to the gym and all the sport classes. I have been always a bit prejudiced about climbing and considering it as 'not my thing' but after Lisa and Larissa tried it, I changed my mind and tried - twice! I've never been very comfortable with heights and it went fine the first time when I didn't look down until I almost has reached the top. Didn't realise ealier how high the wall actually was.. First time went well and I tried a bit more difficult bit which ended up being a struggle but after passing the most difficult point in the beginning it wasn't too bad. I'm so proud of myself that I did it!

1 kommentti: