maanantai 28. helmikuuta 2011

Reissusuunnitelma

Veikkaan, että Suomivieraani kauhistuvat nähdessään suunnitelmani, joka odottaa kalenterin välissä hyvin organisoituna. Tästä ei ole siis tulossa loma millään tasolla, vaan rankkaa juoksua paikasta toiseen, koska etenkin Edinburghissa on liikaakin näkemistä parille päivälle.


Eli tosiaan Edissä olisi vaikka ja mitä nähtävää, mutta vietämme siellä vain yhden kokonaisen päivän. Ajattelin silti raahata heidät itsellenikin tuntemattomiin paikkoihin kuten Skotlannin kansallismuseo (National Museum of Scotland), vanhakaupunki ja Edinburghin linna. Ja sitten tietysti shoppausintoilijan pitäisi johonkin väliin mahduttaa muutama kauppa, ellei tuota shoppausurakkaa siirretä vasta torstaille, koska silloin olemme jo Aberdeenissä ja Britanniassa kun kaupat ovat torstaisin pidempään auki.


Eli tiistai-iltana saavumme Ediin ja suuntaamme hotellille (johon kuuluu aamupala!). Keskiviikko tulee olemaan täynnä actionia ja sitten torstaina aamupäivällä hyppäämme bussiin, joka kulkee ihan mukavissa maisemissa Aberdeeniin (yleensä olen nukkunut tuon matkan).

Aberdeenissä sitten tosiaan voisi hoitaa sen ostostelun alta pois ja miettiä tulevia päiviä. Dunnottar Castle on ihan must see ja se kävely sinne on henkeä salpaava (itsehän en ole käynyt linnalla vasta kuin 3 kertaa). Ja sitten tietysti itse Aberdeenissä olisi taidegalleria ja meri(?)museo (Maritime museum). Old Aberdeenkin voisi ehkä olla ihan mukava käydä, kun viimeksi perheen täällä kyläillessä se meni vähän ohi, kun voimat loppuivat kesken. Old Aberdeeniin ei oikeastaan kuulu kuin tuo (huonompi) yliopisto eli Aberdeen University, jossa jokunen aika sitten kävin napsimassa kuvia. Sitten voisi käydä Provost Skene's Housella, joka on historiallinen rakennus sisältäen vanhanajan sisustusta ja taidetta. Sitten olisi vielä yksi linna, Crathes Castle, tuossa jossain läheisyydessa jos aika riittänee.

Crathes Castle
Lähes kaikki mainitsemani kohteet ovat itsellenikin täysin tuntemattomia, joka on ihan mukava juttu. En siis ole käymässä (muualla kuin Dunnottar Castlella) miljoonatta kertaa ja valmistanut puheita kaikkia kohteita varten. Ja okei, ehkä mä voin hieman löysätä tätä suunnitelmaa ja mennä sen mukaan miten kaikki jaksaa ja on kiinnostusta. Tämmöisellä naisporukalla on ihan mukava lähteä ja sitten jos 'vanhukset' väsyy niin voin serkkuni kanssa kierrellä (ja etenkin shoppailla, koska hänen suosikkikohteensa taitaa olla tuo Primark).

Mutta tällä lähdetään liikkeelle! Isken tänne kyllä kunnon kuvapostaukset reissusta niin sitten näkee mitä oikeasti saatiin aikaan..

My mum, aunt and cousin we'll be here in couple of days and my mum gave me a task to plan something for our holiday. At the moment I feel like it's not going to be a holiday, so many places to see and things to do. To make it a very touristy trip we are visiting some famous places such as National Musem of Scotland and Edinburgh's castle while we are in Edinburgh. And then obviously we are spending one day in Stonehaven and have a walk to the Dunnottar Castle (which I believe is definitely worth of a visit). Then just Aberdeen's Art gallery, Maritime museum and other touristy places. I wish everything goes well and we'll have a nice 5 days together. Maybe I force them eat some Haggis (as if I had tried haha). I really caaan't wait!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti