maanantai 14. maaliskuuta 2011

Pakkoruotsia vapaasta tahdosta

Harmittaa, kun yläaste-/lukioaikana, en ottanu sitä ruotsin lukemista niin tosissaan. Kyllähän mä siitä C:n kirjotin ja jos oisin lukenu niihin kirjotuksiin, nii ois voinu paremminkin mennä. Mutta sillon angstattiin ja ajateltiin, että ei enää ikinä. Nyt sitten tässä yritän palauttaa asioita mieleen katsomalla ruotsin kielistä nettitv:tä, että kesällä Suomessa ollessa osaan kommunikoida mahdollisten ruotsin kielisten asiakkaiden kanssa (niin, kun olisi ensin se työ..).


Toinen asia, joka on yhtäkkiä välähtänyt mieleeni on, että entä jos sittenkin tulevaisuudessa päädyn työskentelemään Pohjoismaissa, esim. Norjassa. Oon varmaan vaan unohtanut sen hyytävän sään ja mielessäni häilyy Norjan sinisenä kimaltelevat vuonot. Ei tähän parempaa selitystä ole. Mutta ehkä muutenkin olisi hyvä palauttaa mieleen se ruotsi, koska siihen on kuitenkin hyvä pohja. Millähän tavalla oppisin parhaiten? Huomasin, että perussanastokin on hukassa. Pitäisikö vain avata lukion kirjat ja alkaa lukemaan niitä sanoja? Keskiviikon tentin jälkeen ajattelin alkaa urakalla tuijottelemaan ruotsalaisia sarjoja ja paneutumaan asiaan. Ensimmäistä kertaa elämässä ruotsin kieli kiinnostaa!Nojoo, tänään skippasin pari luentoa, että voisin aamulla lukea tenttiin, ja niin teinkin. Luentojen jälkeen tosin en ole edes miettinyt kirjojen avaamista ja facebook on viihdyttänyt paremmin. Huoooh, aktiivisoidu Jenni!

Recently I've been quite interested in Swedish language and finally I have time to watch Swedish programs online. And yes, I have studied it for 8 years so it's not just a random decision to start studying it. Sooo, now I just need to bring back all I've learned! Not an easy job because I haven't heard or spoken it for 2 years.

Kuvat Googlesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti