keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Budjetointi ei kannata

Management Accounting kurssin alkupuoliskolla puhuttiin budjetoinnista ja luennoitsija kiven kovaa väitti, että se kannattaa. Mutta ei, ei se kannata. Siitä tulee vaan kurja mieli.

Tein siis itselleni elämäni ensimmäisen arvioivan rahankulutuslaskelman tuossa melkein viikko sitten. Ja vain näiden tulevien 3 viikon budjetin loppusumma sai mut haukkomaan henkeäni. Oonko muka käyttänyt näin paljon rahaa alle kuukaudessa edelliset 7kk? Ei voi olla.

Okei, ehkä se oli budjetoitu hieman yläkanttiin ja tässä nyt on kaikenlaisia kuluja ennen Suomeen tuloa, esim. pitää raahata shampoot täältä, koska ne on noin 3 kertaa halvempia ja pitkällä aikavälillä säästän ja sitten kengät ja kesävaatteet pitää ostaa täältä jajaja.. Sen takia tuo mun 30 punnan (mitäää, muistin että se olin 20??) viikkobudjetti taitaa jäädä hieman pieneksi. Silti tavoitteeni on pyrkiä siihen ja se ärsyttää. Miten voisin muka yhtäkkiä kontrolloida rahankulutustani näin, kun olen koko elämäni käyttänyt rahaa silloin kun siltä tuntuu. Ovelinta tässä on tietysti se, että kun tein tämän sen takia, etten joutuisi siirtämään rahaa brittitililleni enää ennen kesää, niin sallin itseni käyttää Suomen tiliä ja sehän ei sitten ole niin kova ongelma ja siltä tililtä nyt saakin käyttää.. Eli huijaan ovelasti - itseäni. Onneksi budjetistani löytyy myös kohta "Muu" ja sen £20 kulutusraja sallii ehkä hieman enemmän shoppailua, jos vain syön vähemmän suklaata ja en käy leffassa viisi kertaa viikossa.

Tässä esimerkki pakollisista hankinnoista tulevalle kesälle. Eli halusin päivittää vanhat tossuni (joista pian menee pohja oikeasti puhki) ja kaipasin juuri noita ihania sinisiä. Etsin näitä kenkiä ikuisuuden, kun taitaa tuo merimieskausi olemaan jo ohi, ainakin osittain, ja tummansini-valkoisia kenkiä ei enää myykkään ihan joka kauppa. Ja nuo mahtuivat erittäin hyvin budjettiini, £12.60 opiskelija-alennuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti