tiistai 12. huhtikuuta 2011

Iiiiihan pian alkaa kesäloma

Ihan hassua, että enää 35 päivää ja 9 tuntia, kunnes jätän Aberdeeniin jopa 8 kuukaudeksi ja ennen kuin sitten palaan tänne olen kokenut jo kesän Suomessa ja etenkin sen Istanbulin vaihdon. Hassua myös ajatella, että näistä 35 päivästä vain 6 päivää on luentoja ja tutoriaaleja ja siihen päälle vain 3 tenttiä. Mitähän teen ne loput 26 päivää? No kirjoittelen kurssityön (joka on liiankin hyvällä mallilla) loppuun, luen niihin tentteihin ja nautin kesäisistä päivistä.


Uskon, että tämä aika tulee menemään nopeasti. Itse asiassa olen täällä enää 18 kertaa sen ajan, mitä olen nyt ollut sen jälkeen kun palasin Suomesta. Nämä mun laskelmat saavat aikaan aika hurjaa optimistisuutta pääni sisällä, kun tajuan, että ihan pian on lomalomaloma (eli oikeasti töitä) ja pääsen Suomeen. Hämäännyn myös aina kun katson kalenteriani ja tajuan, että itse yliopistolla ravaamista on jäljellä enää muutama viikko. Aina tällaisissa tilanteissa, kun lähtö on jo ihan nurkan takana, tulee olo, että no olisihan sitä jaksanut sittenkin vielä hetken pidempään. Vaikka tuskinpa olisi.


Tässä ajassa pitäisi ehtiä tyhjentämään huone, viimeistelemään se kurssityö, hakemaan Bogazicin yliopistoon ja jossain välissä valmistautumaan niihin tentteihin, kun on vaan pakko päästä läpi. Meillä on niin tyhmästi, että uusinnat on elokuussa. Haloooo, miten kukaan jaksaa palata tänne elokuussa?  

Kuvat taaaas vaihteeksi Googlesta. Tänäänkin oli nätti sää ja kamera mukana, mutta en sitten osunut mihinkään kivaan paikkaan kivaan aikaan. Ja huomenna sataa vettä, että järkkäriraahailutkin jäävät haaveeksi.

4 kommenttia:

 1. Moikkelis,

  ahdistelen sinua taas Skotlantiin hakemiseen liittyvillä kysymyksillä, jos et pane asiaa liian pahaksesi. Haluaisin siis opiskelemaan eläinlääketiedettä. Selvitin, että siellä saarivaltiossa on annettu ammattikorkeille oikeus käyttää yliopistonimeä, ja on aika vaikea tietää, mikä on oikea yliopisto ja mikä amk. Ilmeisesti amkt eivät kuitenkaan saa opettaa lääketiedettä. Tiedätkö mikä on eläinlääketieteen laita?

  Ymmärsin myös, että kandin tutkinto maksetaan meille EU:n jäsenille, mutta että maisteri sitten maksaa yliopistosta riippuen, ja voi maksaa paljonkin? Ja eläinlääkärin tutkinto on sitten lisensiaatin tutkinto, joten maksettavaksi voi kertyä isokin potti..

  Mietin tässä, että tulisiko sitten virossa opiskelu kuitenkin halvemmaksi, vaikka opiskelu siellä maksaakin 6000e/vuosi.

  Olisin kiitollinen vastauksistasi,

  ystävällisesti Mäykky

  VastaaPoista
 2. Moikka,
  valitettavasti en tiedä tuosta eläinlääketieteentutkinnosta mitään, koska sitä ei ainakaan meidän yliopistossa ole. Veikkaan, että oma yliopistoni on lähempänä AMK:ta, vaikka sitten meillä taas voi lukea arkkitehdiksi, jota suomen AMK:eissa ei voi.
  SAAS, maksaa kandin lukukausimaksut, mutta itse olen käsittänyt myös, että kaikki maisteritutkinnot maksaa ja minun alallani hinnat pyörivät siinä 10 000e/vuosi. Ja omalla alallani maisteriksi valmistuu vuodessa. Olen itse ajatellut tekeväni kandin täällä ja sitten vaihtaa maata vaikka Suomeen, jossa voin tehdä maisterin ilmaiseksi.
  Joillakin aloissa SAAS taitaa maksaa koko tutkinnon, esim. kaverini valmistuu 6 vuodessa kandi+maisteri ja hänen tietojensa mukaan SAAS maksaa maksut koko ajalta.

  Oot varmaan katsellut jo paljon yliopistoja, mutta tässä esim. Glasgow'n eläinlääketieteen kurssista tietoa:
  http://www.gla.ac.uk/undergraduate/degrees/veterinarymedicine/

  Toivottavasti auttoi ja kysy vaan lisää :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos vastauksesta!

  Täytyy koittaa selvittää, että voiko eläinlääkäriopintoja saada kokonaan kustannettuna, koska tuollaisiin summiin minulla ei ole kyllä varaa. Näkyi olevan Glasgowssa aika kovat pääsyvaatimukset :D Mutta ainahan voi yrittää.

  En kyllä usko, että Helsinkiin otetaan kandivaiheen jälkeen opiskelijoita elukalle, kun opiskelijat valitaan suoraan lisensiaatin tutkintoon pääsykokeen perusteella. Raivostuttaa kyllä tämä tämmöinen, että ei ole mahdollisuuksia saada sitä ammattia jonka kokee itselleen ainoaksi oikeaksi. Tai toki jos haluaa valmistua omakotitaloa vastaavan velkataakan alla niin maailma on avoin..

  Ehkä kyselen tuolta SAAS:stä näitä rahoitusasioita tarkemmin?

  Mahtavat kyllä nuo Skotlannin maisemat! Uskoisin kyllä viihtyväni siellä paremmin kuin hyvin. Näyttää tämä Suomen arkkitehtuuri melkoiselta ddr-bunkkerimeiningiltä tuollaisten idyllikylien rinnalla. Miten muuten vuokrataso siellä? Entä lemmikit, miten vuokranantajat suhtautuvat niihin?

  Kiitos taas sinulle!

  Kevätterkuin, Mäykky

  VastaaPoista
 4. Ite asun tosiaan Aberdeenissä ja tää paikka on täynnä graniittirakennuksia, että omasta mielestäni Suomen arkkitehtuuri voittaa kyllä tämän! Muut kaupungit ei tosiaan taida ihan näin harmaita olla..

  Aberdeen on kallis vuokrien suhteen, koska kyseessä on kuitenkin öljykaupunki. Muualla sitten varmaan löytää halvempia kämppiä ja moni ensimmäisen vuoden opiskelija menee näihin ah-niin-ihaniin asuntoiloihin. Mutta lemmikkejähän näihin ei sallita enkä kyllä toiskaan mitään eläintä tämmöseen vankilaan. Mutta käsittääkseni se on sama kuin Suomessa, jotkut sallii ja jotkut ei..

  Parasta täällä tällä hetkellä on sää verrattuna Suomeen. Lumet oli sulanu jo tammikuun alussa ennen ku joululomalta ehin Suomeen ja nyt ulkona on jo ihan kesä!

  VastaaPoista