sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Paistettu juustokakku

Eilen tosiaan aloitin kahden päivän pituisen projektin, juustokakun valmistuksen, tämän reseptin mukaan.


Ensin keksipohja:

4dl digestive-keksejä
1/4 tl kanelia
2dl leivontamargariinia tai voita

Nyt kun löytyy hyvä tehosekoitin, niin käytin sitä tuhoamaan nuo Digestiven täysjyväkeksit. Sitten kasoittain voita (vaikka ohjeessa sanottiin, että voilla tulee kova pohja niin ei meillä ainakaan tullut).


Sitten osan 2 aineet yhteen. Ohjeen mukaan näin:

800 gr tuorejuustoa
3dl valkoista sokeria
1 pieni purkki smetanaa (120g)
2 tl vaniljatiivistettä
5 munaa

Itse laitoin vaniljatiivisteen sijaan purkillisen vaniljatäytettä ja jätin 200g tuorejuustoa pois. Niin ja lukekaa ohjetta, itse vatkasin sähkövatkaimella kaikki sekaisin ilman, että olisin sekoittanut kananmunat erikseen, jotka olisin sitten hellästi yhdistänyt muihin aineisiin. Ei kylläkään näyttänyt vaikuttavan negatiivisesti valmiin juustokakun koostumukseen.


Sitten vain aineet vuokaan ja 250 asteiseen uuniin vesihauteeseen reiluksi tunniksi ja yön yli jäähtymään. Uunista otettaessa kakku oli vielä erittäin hyllyvää, mutta näköjään jäähtyessään kiinteytyi täysin.


Tänä aamuna (eli klo 13 herätessäni) heitin juustokakun päälle osan kolme seoksen:

1 pieni purkki smetanaa (120gr)
6 tl pölysokeria
1rkl limemehua

Ohjeessa neuvotaan laittamaan ruokalusikallinen limemehua, mutta itse puristin kokonaisen limen sekaan ja kyseisen hedelmän välttelijänä maku ei ollut liian voimakas. Tämän jälkeen kärsimättömänä odottelin vain 2 tuntia neljän sijaan ja kävin käsiksi herkkuun. Hyvää oli!


Ps. Pahoittelen kakun epätasaista pintaa. Johtunee varmaan siitä, että kävin yöllä lusikoimassa suuhuni ylimenneet keksireunat.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti