tiistai 19. huhtikuuta 2011

Perfektionismi, perfektionism, perfectionism

Ei muuten oo helppoa, kun aina kurssityön deadlinen lähestyessä sisälläni alkaa heräillä perfektionisti. Nytkin taas kerran hieman hienosäädin tekstiäni, jonka palautuspäivä on onneksi vasta viikon päästä, noin 5 tuntia. Ja mitä sain aikaan? Deletointia, tuskallisen parempien lähteiden etsimisoperaation, lisää deletointia ja pari lisä kappaletta. Huoh, kun mikään ei kelpaa ja haluaisi vain deletoida koko tekstin.

En koe olevani perfektionisti monessakaan asiassa. Tai tietysti tykkään tehdä asiat kunnolla ja ehkä hieman paremminkin, mutta en koe, että minun pitäisi näyttää Angelina Jolielta ja juosta nopeampaa kuin Usain Bolt. (En kyllä valita jos herään huomenna ja omaan edes toisen noista asioista). Mutta koulutyöt aiheuttavat suurta tuskaa. En vain voi palauttaa työtä jos se on ihan ok, koska ihan ok ei riitä. Se pitää olla hiottu ja harkittu, tarkka ja tuumattu. Kaikki pitää olla kohdillaan ja jos tulostuksen jälkeen huomaan pienenkin virheen, olen valmis tulostamaan työn vaikka 70 kertaa, koska sen_on_pakko_olla_hyvä.

Siltikään arvosanani kurssitöistä eivät ole hiponeet taivaita. Ovathan ne juuri ja juuri ylittäneet sen A:n rajan, mutta harmittaa, kun palaute ei ole kriittistä ja ohjaavaa, vaan lähinnä "Well done", joka ei paljoa vihjaa millä tavalla voisin parantaa. Entä jos en laittaisi tätä kamalaa vaivaa niihin töihin, jäisinköhän sitten juuri siihen A:n alle roikkumaan? Niin no, en voi tietää, kun sisäinen perfektionisti ei sitä sallisi.

Tässä vielä hieman piristystä (tai aika depressiivistähän tuo musiikki - melikesmelikes) suomalaiselta artistilta, josta en ollut ennen kuullutkaan. Tää kappale on ainakin hyvä, mutta löyty siltä kyllä pari vanhempaa, joista en tykänny yyyhtään. Tykkään myös paljon tuosta videosta. Siinä on aivan ihana Suomi-fiilis ja jotenkin niin tuttua ja turvallista (esim. noi Elloksen ilmaislakanat jotka meiltä ainakin joskus löytyi kotoa).


Tää biisi, joka on soinut nyt tämän illan repeatilla todistaa myös sen, että aika menee nopeesti. Kappale on 4.11 minuuttia pitkä ja tuntuu, että se joka ikinen kerta kestää vain maksimissaan minuutin ja koko ajan saa olla klikkailemassa uudestaan päälle.

1 kommentti:

  1. Sama biisi on ollut täälläkin voimasoitossa pari viime päivää, ihana kappale! :)

    VastaaPoista