perjantai 15. huhtikuuta 2011

Source Code

Käytiin eilen tsekaamassa toimintatrilleri, Source Code, jota tähditti ah-niin-ihana Jake Gyllenhaal. Tänne  teattereihin sci-fi vaikutteinen elokuva taisi tulla jo tämän kuun alussa, mutta Suomessa sen näkee vasta 13.5. alkaen.


En jaksanut kirjoittaa synopsista, joten poimin sen Finnkinon sivuilta:

Kapteeni Colter Stevenson (Jake Gyllenhaal) herää tuntemattoman miehen ruumiissa ja huomaa olevansa mukana pelastusoperaatiossa. Hänen tehtävänään on löytää lähijunan pommilla tuhonnut terroristi. Stevenson saa tietää joutuneensa osaksi hallituksen masinoimaa koetta, jossa testataan uutta teknologiaa nimeltä ”source code”. Se on ohjelma, jonka avulla hänet voidaan siirtää toisen henkilön ruumiiseen tasan kahdeksan minuutin ajaksi ennen tämän kuolemaa. Toinen pommi uhkaa aiheuttaa tuhoa Chicagon keskustassa, joten Colterin on elettävä junaturman uhrin viimeiset minuutit yhä uudestaan ja uudestaan selvittääkseen pommittajan henkilöllisyys ja estääkseen seuraavan iskun.


Omasta mielestäni leffa oli ihan ok ja loppu juuri sitä mitä kaivattiinkin ja arvailtiinkin Larissan kanssa jo elokuvan puolessa välissä. Jälkikäteen koko porukka oli hieman sekaisin missä todellisuudessa kukakin oli elokuvan loppuessa ja nyt meillä onkin Facebook keskustelu aiheesta ja pohditaan eri ongelmia Wikipedian sivun perusteella (en suosittele lukemaan, jos haluaa katsoa elokuvan, koska sivu selittää koko juonen).


Eilen päivällä sitten kävin pari tuntia yliopistolla ja hain samalla henkilöstöhallinnan kurssityön, josta puhelin paljon tuossa kuukausi sitten. Vetäsinpä taas 70%, josta oon tosi tyytyväinen, koska luulin ymmärtäneeni kysymyksen väärin. Sitten kiertelin kaupoissa ostamatta mitään ja ihmettelin kännisiä ihmisiä ruokakaupassa kello 18 ja etenkin sitä kännissä ja raskaana olevaa naista. Mihin tämä maailma (Skotlanti) on menossa?


Kuvat Googlesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti