maanantai 23. toukokuuta 2011

Infrapunasauna

Ennen ehdin aina postata kaksi miljoonaa kertaa päivässä, mutta nyt oikeasti ei ole ollut aikaa koko viikonloppuna! Olen siis ollut töissä joka päivä ja tänäänkin vielä menen ennen 3 päivän vapaita. Töissä on ihan kivaa ja yllättävän paljon tuttuja naamoja. Niin ja Elixiallakin olen käynyt 3 kertaa ja tietysti testannut sen infrapunasaunan. Se oli aika jännä kokemus.


Elikkä infrapunasauna on vielä aika harvinainen ilmestys, mutta toivon, että sitä olisi saatavilla yhä useammissa paikoissa, koska sillä on kasoittain terveysvaikutuksia. Eli se toimii siten, että nopeuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa ja auttaa esimerkiksi nivelkipuihin, selkäkipuihin, lihasjännitykseen, liikunnan jälkeiseen kipuun, astmaan, palohaavoihin, akneen, ylipainoon, vatsakipuihin, diabetekseen, selluliittiin, unettomuuteen ja flunssaan. Eli siinähän niitä.

 
Gym99:n sivusto kertoo saunan toiminnasta enemmän: "Infrapunasaunan lämpö on samaa kuin auringon lähettämä lämpö. Se on myös samaa kuin kehomme tuottama lämpö esim. liikunnan seurauksena. Pitkäsäteinen infrapuna menee syvälle kehoon ja muuttuu valoenergiasta lämpöenergiaksi.
Lämpövaikutus avaa hiussuonet ja lisää ääreisverenkiertoa." Sama sivusto kertoo myös enemmän tuosta, miten sauna vaikuttaa laihtumiseen ja miten se koko homma toimii.

Oon löytäny aika erilaisia lukuja siihen, että paljonko puolen tunnin istuminen saunassa kuluttaa. Joillakin sivuilla puhutaan 300-600 kalorin määrästä ja toisaalla taas 600-800. Että tiedä häntä. Mutta laihdutuksen lisäksi minua kiinnostaa vaikutus selkäkipuihin ja muihin urheilun jälkeisiin kipuihin. Etenkin nyt, kun parin rankan jumpan jäljeltä jalat ovat aika jumissa. Ehkä ehdin huomenissa käydä.


Oma kokemukseni oli aika jännä. Sauna näytti ihan tavalliselta, mutta heti huomasi, että siellä on selkeästi kylmempi, eli noin 45 astetta. Tuntui heikosti lämmitetyltä saunalta. Ja tietysti se kiuas puuttui. Ensimmäisenä huomasin, että mun ois varmaan pitäny ottaa juomapullo mukaan, kun kaikilla muilla oli. Sitten silmiini pisti nuorukaisen puhelin ja kuulokkeet. Miettikää nyt miten hassulta näyttää sauna ja puhelin ja kuulokkeet yhdistettynä. Olisin myös voinut ottaa mukaan lukemista, koska lähes kaikilla muilla oli ja jälkikäteen huomasinkin saunan ulkopuolella olevan lehtiä, joita sai lainata. Jäi kyllä hieman kylmä olo saunan jälkeen, että kävin sitten tavallisessa saunassa istumassa vielä hetken.


Mutta näin, mielestäni sauna kuulostaa mielenkiintoiselta. Joissakin Elixian keskuksissa ja kylpylöissä niitä löytyy. Aberdeenissä taas eräs kauneushoitola tarjosi puolen tunnin infrapunasaunasessioita, että eiköhän niitä löydy aina jostain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti