keskiviikko 24. elokuuta 2011

Pelottaako?

Mietin viime yönä mun tän hetkisiä ajatuksia ja olisin halunnu heti purkaa ne tietokoneen näppäimistölle, mutta onneksi en sitä tehny. Olis varmaan ollu överisentimentaalista tavaraa, kun yöllä ajatuksien volyymi minimissään tuplaantuu.

Ihmiset jatkuvasti kyselee, että joko jännittää tai jopa pelottaa Istanbuliin lähtö ja aina vastaan: Ei, koska ei ole ollut aikaa ajatella edes asiaa ja miksipä nyt jännittäisi tai etenkään pelottaisi. Mutta todellinen vastaus liene olisi, että Ei tavallaan. Koska ei minua pelota se kaupungin koko, uusien sosiaalistensuhteiden solmiminen, kulttuuri, yliopisto ymsyms. Ei mikään pelkäämisen arvoinen asia, vaan se, että entä jos ikävöin Suomeen? Entä jos olenkin tyytymätön siellä ja haluaisin paljon mieluummin olla täällä? Haluan todellakin nauttia sataprosenttisesti siitä kokemuksesta ja mahdollisuudesta, mutta entä jos, entä jos?

Oon viettäny liian kivan kesän liian kivojen ihmisten seurassa ja kuten aiemmin kirjoitin, niin mielelläni olisin nähnyt ja tehnyt paljon enemmän. Eli vähitellen mua on alkanu enemmänkin pelottaa, kuin jännittää tää lähtö, koska tiedän kaipaavani ainakin joitakin asioita. Mutta ehkä täytyy ajatella, että tämä kesä oli vain jakso ja sen kuuluu loppua nyt, koska kaikki loppuu aikanaan.

Uskon kyllä, että kunhan pääsen Istanbulin elämään käsiksi, niin se alkaa maistua ja hyvältä. Alkukankeus on aina varma juttu, mutta se pitää osata käsitella ja tällä kertaa osaan valmistautua siihen kulttuurishokkiin. Oon oottanu, että olisin henkisesti valmis siihen lähtöön, mutta tuskinpa se enää tässä parissa viikossa tapahtuu, kun ei oo tapahtunu koko kesänä.

2 kommenttia:

  1. Olen ihan varma, että kun pääset Istanbuliin oppimaan uusia asioita, tutustumaan uusiin ihmisiin ja kokemaan kaikkea jännää, niin et enää haikaile Suomen perään.
    Tosi on, että Suomeen pääsee aina takaisin, jos ylitsepääsemätön kaipuu iskee. Harva pääsee vaihtoon Istanbuliin, saati sitten monta kertaa elämässään.. Suomeen voi aina palata! :) En enää muista, menetkö koko vuodeksi, vai vaan syyslukukaudeksi.. mutta loppujen lopuksi se vuosikin sujuu todella nopeasti.
    Varmasti huolit turhaan!

    VastaaPoista
  2. Niinpä :) oon vaan syksyn siellä ja paaaaljon mieluummin menen nyt sinne Istanbuliin kuin Aberdeeniin. Aberdeen on jo niin nähty, niin ehkä helpompi irtaantua Suomesta, kun on paljon näkemistä ja tekemistä!

    VastaaPoista