tiistai 20. syyskuuta 2011

Istanbul ajatuksia

Istanbulilaistun ihan silmissä. Tänään kävin shoppailemassa ja ostin pitkän hameen. Katsokaas, ettei nilkat vilku. Tai lähinnä kylläkin sen takia, että ne on hienon näkösiä ja täällä semmonen päällä sulautuu hyvin joukkoon, kun näyttävät olevan aika kovassa suosiossa tällä hetkellä. Tykkään myös siitä, että täällä saa hakea tuoreet hedelmät ihan tuosta 50 metrin päästä kotiin tullessa. Olen myös jo oppinut nukkumaan bussissa ja heräämään juuri oikeaan aikaan. Ja en enää hermostu, vaikka bussit onkin jumissa ruuhkissa. Kaikkeen tottuu.

Mietin myös tänään sitä, kuinka kaikki varoitteli, että miehet roikkuu kiinni ja kaikki tuijottaa. Mutta ei, kukaan ei huutele eikä tuijota normaalia pidempään. Istanbul on täynnä kauniitakin kauniimpia naisia, joten tuskin niillä miehillä on aikaa tuijottaa onko mulla siniset silmät vai ei. Ja tuskin blondeuskaan muuttaisi mitään, koska täällä harvase sekunti kävelee vastaan vaaleahiuksisia ihmisiä. Kaikki varoittelijat ovat vain käyneet kunnon turistikohteissa ja etenkin Aasian puolella, jossa tuommoinen saattaakin olla mahdollista.

Ja vielä viimeisenä ihmettelen sitä, että kun kulkee basaareissa ja pikkukujilla, jossa myydään krääsää, niin ne ei tyrkytä sitä tavaraa. Kun kävelee katselee, niin kukaan ei ala heti (etenkää Suomeks) huutelee ja painostamaan, että osta osta! Mua ainakin henkilökohtaisesti rauhoittaa se ja uskallan jopa katsella ilman paineita siitä, että nyt on sitten jotain pakko ostaa.

Kurssitilanne näyttää vieläkin huonolta, joten pitää vain odotella ja toivoa parasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti