keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Sisilia part 1 - Palermo&Cefalu

Nyt on Sisiliassakin käyty. Pyöräilty 85km seitsemässä tunnissa harvinaisen vuoristoista reittiä, otettu aurinkoa, nähty 3 kaupunkia, hermostuttu siihen, ettei kukaan siellä puhu englantia ja syöty gelatoa (eli jäätelöä) iiiiihan liikaa.

Eli lennettiin Trapaniin ja heti ensimmäisen yön jälkeen hypättiin bussiin ja lähettiin Palermoon. Se oli suuuri kaupunki ja pienen hortoilun jälkeen löydettin meidän kahden tähden hotelli. Todettiin, että ranta on kaukana ja jätettiin rantsuilu seuraavalle päivälle. Eli siis ensimmäinen päivä meni hortoillessa Palermossa ja sitten toinen siellä iiiiiiihanalla rannalla. Vesi oli niin uskomattoman kirkasta.


Päivä kolme oli sitten se päivä, kun hypättiin maailman surkeimpien pyörien selkään ja suunnattiin Cefaluun. Muutaman kerran oltiin vähän hukassa, mutta kyllä me vaan sinne selvittiin. Seitsemän tuntiahan se kesti, kun pyöräiltiin miljoona ylämäkeä, mutta myös yhtä monta ihanaa alamäkeä ja 20km suora vastatuulessa. Oli se aika reissu. Niin ja tämän jälkeen vielä kävellen nousu hotellille pyöriä taluttaen, joka sijaitsi vuoren päällä. Siihen kävelyyn meni 2 tuntia. Seuraavana päivänä rullattiin sieltä alas 20minuutissa, että aika hiljaseks kyllä veti.

Sitten vain oltiin aamupäivä Cefalussa ja hypättiin junaan, että päästiin takas Palermoon, jonne onnellisena jätettiin ne maailman surkeimmat pyörät. Mulla tippu ketjut 8 kertaa ja vaihteet ei oikein toiminu. Ja Palermosta sitten takasin Trapaniin rantsuilemaan ja lepäilemään.


Tässä vielä muutama video, joiden laatu jostain syystä on tooodella surkea.
2 kommenttia:

  1. ollaan lähdössä trapaniin ens lauantaina ja vähän sain järkytyksen oireita noista sun kokemuksista D: onko ne rannat tosiaan ihan järkyttävät siellä...

    VastaaPoista
  2. Hmmm, en enää niinkään muista kamalasti, mutta sen muistan, että uiminen silloin oli aika mahdotonta, kun sielä lillui kamalasti kaikkea höttöä vedessä. Itse kävin siis Trapanissa vain kerran todella nopeasti vedessä. Aurinkotuoleissa kyllä viihtyi, vaikka kalliitahan ne oli.. Toivottavasti ovat saaneet rantaa hieman siistimmäksi ja teille tulee kiva loma :) suosittelen todellakin vaikka pikareissua niille pienille saarille, itse emme valitettavasti ehtineet.

    VastaaPoista