perjantai 21. lokakuuta 2011

Galata Tower & Basilica Cistern

Lyötiin tänään kaksi kärpästä samalla iskulla ja käytiin tsekkaa kaksi turistikohdetta samana päivänä. Aamuni alkoi bussikorttitoimiston metsästyksellä ja kun olin pyöriny tunnin ympyrää, erilaisten ohjeiden takia, löysin vihdoinkin toimiston. Onnekseni kerrankin asiat sujuivat smoothisti ja sain opiskelijabussikorttini käteen alle 10 minuutissa.  Mun turkin taidotkin taas kehitty siinä samalla aika hyvin, kun selitin että opiskelija, bussikortti, IETT (aakkoset on helppoja, ku ne on melkee samat ku suomeksi) ja otobüs evet, evet. Törmäsin myös avuliaaseen (eiköhän ne kaikki oo?) turkkilaiseen mieheen, joka alko puhua mulle Suomea ja kerto kuinka oli asunu Alanyassa ja ollu töissä Deturilla. Random. Ei se siis paljoa osannu puhua, enimmäkseen tämmöstä peruskamaa, kuten "Miksi aina ei voi olla perjantai?" ja muuten keskustelu meni englanniksi. Jostain se miekkonen arvas muutenki heti, että oon Suomesta ennen ku ehin ees paljon sanoa? Eikö tämä hiustenväri muunnakkaan mua ei-pohjoismaalaiseksi?

 

Sitten treffasin Annen Karaköyn satamassa, kun se tuli tuolta Aasiasta ja suunnattiin yhdessä Galata tornille tuohon Taksimin lähistölle.

One of the city's most striking landmarks, it is a high, cone-capped cylinder that dominates the skyline 
and affords a panoramic vista of Old Istanbul and its environs.  
The nine-story tower is 66.90 meters tall (62.59 m without the ornament on top, 51.65 m at the observation deck), and was the city's tallest structure when it was built.

Haluttiin tosiaan käydä siellä, kun maisemat kuulemma oli hyvät ja ei sitä tiedä koska sää taas huononee. Ja olihan sieltä aikamoiset maisemat! Tajusin myös ekan kerran kunnolla kuinka suuri tää Istanbul onkaan. Saihan siitä käsitystä hieman sinne Prinssien saarille mennessä, mutta on tää ihan käsittämätöntä..

 

Sitten treffattiin taas Annen saksalainen ystävä Jean ja lähettiin sinne Basilica Cisterniin kävellen. Nyt näin myös enemmän tuota vanhaa kaupunkia, eli Sultahnametia.

  The largest of several hundred ancient cisterns that lie beneath the city of Istanbul. The cistern was built in the 6th century during the reign of Byzantine Emperor Justinian I.
 
 

Eli varmaankin vanhoin paikka missä oon ikinä käyny. Ei siellä sinänsä paljon erilaista nähtävää ollut, niitä hienoja vanhoja pylväitä, vedessä uivia kaloja sekä Medusa, jonka legendan voit lueskella täältä. Englannin kielinen Wikipedia tosin antoi muutaman eri version siitä mikä on Medusan oikea tarina. Tämäkin kaikki oli mulle ihan uutta.
Sitten käytiin syömässä ja suunnattiin kotiin. Oon tosiaan vielä tänää lähös jollekkin turkkilaisen bändin keikalle tänään. Pakko varmaan ennen sitä nukkua hieman, meinaa olla hieman väsy..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti