keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Liikaa ajattelemista

Lähdin tänään reippaasti turkin tentin jälkeen kotiin ajatellen, että enää vain se yksi ärsyttävä essee tehtävänä ja edessä on Kappadokia. Mutta ei, edessä olikin liian monta tuntia kolmen kuolettavan tylsän artikkelin ympärillä ja viisi tuntia tauotonta ajattelua. Joopajoo, tiesittekö miten monta mielipidettä voi olla asiasta kilpailukyky (competitiveness) ja käsitättekö miksi meidät pakotetaan tulkitsemaan jotain 15 vuotta vanhoja artikkeleita, joissa jotkut viisaat miehet vain kiistelevät, onko kilpailukyky yritysten välillä verrattavissa maiden väliseen ja onko kyseessä sittenkään kilpailukyky vai tuottavuus. Kiinnostaa kuin kilo kiviä. Luennot ja aihe yleisesti ovat mielenkiintoisia, mutta tämä tehtävänanto on ehkä surkein ikinä ja aihekkaan ei ole turhan helppo. No, tämä kurssihan on viimeisen vuoden opiskelijoille, että itseppä olen soppani keittänyt.

Jospa teen tässä nyt ennätyksen ja istun kirjoittamassa yömyöhään. En nimittäin ole vielä ikinä tehnyt sitä, koska normaalisti olen järjestelmällinen ja välillä ylitunnollinen. Mutta nyt kun on ollut tälle viikolle pari esseetä/analyysia ja se turkin tentti, niin jotenkin aika on vain ollut liian lopussa. En ole edes urheillut. Uskon myös, että syy tähän kaikkeen on se, että olen viettänyt pitkän kesäloman ja viimeksi olen opiskellut kunnolla joskus puoli vuotta sitten. Kyllähän siinä nämä opiskelunperusteet unohtuvat. Tai sitten se on tämä tehtävien tiheys. Ensin on hiljaista monta viikkoa ja sitten lyödään kaikki kerralla eteen. Kalenteria seuraillessani huomaan tämän saman kaavan toistuvan jatkuvasti. PLaaahhh. Uppoan taas tähän järisyttävän mielenkiintoiseen maailmaan. Täällä ei muuten ymmärretä sarkasmia, eli mun ivalliset kommentit ja lausahdukset muuttuvat liiankin usein ilkeiksi :(

Loppupiristyksenä meidän kissa, joka on yhtäkkiä alkanut istuskelemaan kaikkialla. Eilen se sattui istumaan vielä oudommin, jotenkin toinen jalka pystyssä. Outo eläin.


1 kommentti: