lauantai 15. lokakuuta 2011

Suomi-ilta turkkilaisittain

Eilen pidettiin Suomi-ilta ja tehtiin karjalanpiirakoita (piirakat itse asias tein yksin ja sen kyllä näkeeki...), kropsua (alias pannaria), lihapullia, perunamuusia, salaattia ja Essi teki munvoita piirakoiden seuraks. Namskis. Ainut ongelma näissä oli se, että kaikki piti tehdä turkkilaisten raaka-aineiden avulla. Ruisjauhoja ei ollut, josta johtui karjanapiirakoiden vaaleus ja pannarissakin oli jännittämistä. Tietysti jauhoista ja muusta tulee ruokaan helposti vähän erilainen maku. Tuo meidän mikro/uunikaan ei paljoa asiaa auttanut. Mutta kaiken kaikkiaan, hyvää oli.

 

 
 
 
 
 

Syötettii tätä ruokaa sitten yhdelle saksalaiselle ja kahdelle turkkilaiselle. Olihan siinä seuraamista, että miten naama vääntyy noista karjalanpiirakoista ja munavoista, mutta hyvin nekin näytti uppoovan - oliko sitten kohteliaisuutta vai mitä. Lihapullat ja muusi ainakin maistu.

Illan sanana oli self service eli itse palvelu, kun Suomessahan yleisesti jokainen ottaa oman ruokansa ja juomansa. Turkissa taas lautaset ruokineen tuodaan jokaiselle pöytään tai ruuanlaittaja annostelee lautasille, jos kattilat ja kulhot on tuotu pöytään. Suomalaiselle tämä taas on taas on outoa, kun ei voi päättää mitä sitä ottaa ja mitä ei.

Ruokailun lopuksi otettiin muutamat Turkin Pippuri-shotit ja kun me suomalaiset nautittiin jälkimausta, niin poikien naamat kyllä väänty aikalailla. Mutta totesivat, että tässä on paljon samaa, kuin heidän perinteisessä Raki-juomassa (josta ite en tykkää yyyhtään). Sitten vielä pari palaa Fazeria Essin kätköistä naamaan ja kun oltiin nautittu viiniä ihan sopivasti, niin suunnattiin Istanbulin yöhön.

2 kommenttia:

  1. Hyvännäkösiä karjalanpiirakoita! Voi että kun jaksais itsekin niitä leipoa, ne on vaan jotenkin kamalan työläitä tehdä mun mielestä (tai sitten oon vaan liian laiska!) :D

    VastaaPoista
  2. Kiitti :) ne oli oikeesti vähä ressukan näkösiä, mutta ihan syötäviä! ja siiis omasta mielestäni niitä oli helppo tehä. Tein aamulla puuron ja kävin salilla ja sitten tulin vaan pyöräyttämään ne ja uuniin.

    VastaaPoista