maanantai 21. marraskuuta 2011

Ai että talvi ja joulu?

Tuntuu, että kun on ollut edes hitusen lämpimimmissä maissa nämä pari talvea, niin tuo lumen tulo Suomessa aina yllättää. Vaikka eihän siellä taida sitä vielä hurjasti olla, mutta että edes jotakin, kun itse kuljen vieläkin kesäkengissä. Aika outoa. Marraskuun puoliväli jo ohi ja vieläkin kesäavokkaat käytössä niinä päivinä, kun taivas ei tuu alas.

Toinen asia, jota täällä ei huomaa on joulun tulo. Luin juuri jostain blogista, että Suomessa kauppojen ikkunoilla on jo alkanut näkyä jouluista esillepanoa ja kaupoissa joulutavaraa. Ainut paikka missä oon nähnyt jotain edes vähän jouluun viittavaa on kampuksella oleva uusi Starbucks, mutta sielläkin joulusta muistuttaa lähinnä vain se punainen sisustus. Meneeköhän joulu tänä vuonna ihan ohi? Seuraavaa saa odottaa taas sitten vuoden. Entä ne joululaulut? Tuskin tulen kuulemaan yhtään. Viime vuonna tuolla ylimarkkinoinninmaassa, Britanniassa, joulu ilmestyi kauppoihin varmaan jo lokakuussa ja kaupoissa soi joululaulut jo ikuisuus ennen H-hetkeä. Ehkä pitää itse soitattaa muutamat joululaulut ja keittää riisipuurot. Mulla onkin vielä sopivasti heti sen jouluviikonlopun jälkeen varmaan joka päivä tentti, että saan itseni Suomeen sitten heti uuden vuoden jälkeen. Eli joulurauhasta ei tietoakaan.

Tämä talvi ja joulu ja joulu(?)loma tulevat olemaan kyllä elämäni erikoisimmat ikinä. Mutta onneksi tammikuu Suomessa, hyytävät pakkaset, lumikinokset, myöhäiset piparit ja riisipuurot ja jälkijoulunrauha kuittaa kaiken. Eihän tämä kuitenkaan ole ensimmäinen jouluni pois kotoa.

Kuvia ei nyt sit oo, ku se netti hajos ja naapurin netti ei oo tarpeeks hyvä, että edes tunnissakaan näköjään saisi yhtä kuvaa ladattua. Hmph.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti