sunnuntai 6. marraskuuta 2011

In Time

Tehtiin tänään illalla aika extemporee leffareissu kämppiksen kanssa. Täällä onneksi ees leffat  pyörii englanniksi, vaikka telkussa kaikki onkin dubattu. Hintaa tällä kertaa lauantain prime timen aikaan oli 11TL (noin 5e). Enhän mä ehtiny mitää leffoja ettiä etukäteen, vaan hypättiin äkkiä bussiin, joka vei meidän Taksimiin (taaaass). Oli muuten tän pyhäloman takia harvinaisen hiljasta ja bussimatkaan meni 25min, kun normisti saattaa mennä tunti. Seistiin siinä leffateatterin eessä ja arvottiin vaihtoehtoja. Pisimmän tikun veti In Time, jota Finnkino kuvailee sanoin:
 
"Andrew Niccolin (mm. Gattaca, The Lord of War) ohjaama toimintatrilleri sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa ihmiset lakkaavat vanhenemasta täytettyään 25 vuotta ja joutuvat sen jälkeen hankkimaan itselleen lisää elinaikaa minuutti minuutilta. 
Kun Will Salasia (Justin Timberlake) syytetään perusteettomasti murhasta, täytyy hänen keksiä tapa kaataa järjestelmä, jossa aika on rahaa – kirjaimellisesti – ja jossa rikkaat voivat elää ikuisesti ja köyhät, kuten Will, joutuvat kerjäämään, lainaamaan ja varastamaan muutamia minuutteja kerrallaan selvitäkseen hengissä seuraavaan päivään..."

 

Oli kyllä hassua hypätä yhtäkkiä ihan toiseen maailmaan tietämättä etukäteen yhtään mistä on kyse. Mutta omasta mielestäni leffa oli ihan huippu, eli suosittelen. Suomeen näyttää tulevan tosin vasta 25.11. Siinä oli taas tietysti niitä perus scifi-juttuja, joita jää jälkikäteen miettimään, että mites tuon selität, mutta kaikessa ihmeellisyydessään elokuva sisälti sopivan kompon romantiikkaa, jännitystä ja sitä tulevaisuudesta kertovaa outoutta. Niin ja tirautinhan mä pari kyyneltäkin jo aika alkuvaiheessa! 

 

Ps. Nyt vasta tajusin, et toi naisnäyttelijä on Amanda Seyfried! Näyttää niin erilaiselta noilla lyhyillä hiuksilla kuin niillä vaaleilla kutreillaan Mamma Miassa. Tai Mean Girlsissä. Tai monessa muussa tutussa leffassa. Miten en ennemmin tunnistanu yhtään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti