perjantai 25. marraskuuta 2011

Jaksaa jaksaa..

Oon tässä vähän sosiaalisoitunut, tosin erittäin hetkellisesti, kun seuraavista 7 päivästä on varmaan tulossa koko syksyn rankimmat. Keskiviikkona on turkin tentti, johon pitäisi oppia ehkä noin 200 uutta sanaa ja teoriaa riittää. Sitten torstaina on globalisaation tentti, johon on aivan liikaa lukemista ja kaikki tosi epäselvää ja sillä luennoitsijalla on aina aika hurjat odotukset.

Käytiin tosiaan keskiviikkona syömässä kiinalaista ja Starbucksin juustokakkuja Annen ja kahden Kreikassa opiskelevan suomalaisen vaihtarin kanssa. Oli tosi kiva ilta ja pääsi vähän vertailemaan vaihtarikokemuksia toisesta hyvin erilaisesta paikasta. Eilen sitten olin lettukesteillä, eli mentiin tuohon naapuriin, jossa ranskalainen tyttö hostas meille tosi hyvät crepes-juhlat. Harmittaa tosi paljon, että unohdin kameran, koska paikalla oli tooosi paljon tuttuja ja uusia naamoja ja paaaaljon ruokaa. Lettujen päälle oli kaikkia mahdollisia hedelmiä ja jätskiä ja nutellaa ja sit syötiin hollantilaisia piparkakku-suklaa joulukarkkeja (nää oli parasta aikoihin, nam!). Ja jos totta puhutaan, niin taisi olla koko vaihtarikauden paras ilta, koska ihmiset oli selvinpäin (ei humalassa kyllä mitään vikaa ole?) ja oltiin jonkun luona, eikä jossain kamalassa yökerhossa, jossa ei kuule edes omia ajatuksiaan. Tosi monella on juuri nyt tämmöinen tenttikausi menossa (vaikka itestä kyllä tuntuu, että tää on jatkuvaa uurastamista) ja puolet katosikin jo ennen kahtatoista kotiin opiskelemaan tai tavoittelemaan hyviä yöunia, että pää kestää ja jaksaa. Muutaman kerran naureskeltiinkin, että "Mikä erasmus?", kun pitää näin paljon opiskella. Niin ja paikalla oli siiis ihan älytön määrä eri kansalaisuuksia, mutta kerrankin se meni jotenkin hyvin ja kaikilla näytti olevan hauskaa. Meitä oli Suomesta, Ruotsista, Saksasta, Hollannista, Tanskasta, Ranskasta, Iranista, Turkista, Sveitsistä, Tansaniasta, Englannista.. Well, you get the point.

 

Aamulla sitten menin yliopistolle hakemaan vähän opiskelumateriaalia ja keskustelemaan yhdestä esitelmästä ja kurssityöstä luokkalaisen kanssa. Aihe on itse asiassa aika kiva; eteläisen Australian viiniteollisuusrykelmä. Ja kotiin tulessa keitin taas porkkana-pinaattikeiton ja tein itselleni taas tuommoisen kauraleipäsen. Hetken oon jo opiskellukkin, mutta motivaatio ei meinaa riittää. Illalla sitten BodyCombatiin nollaamaan aivoja (kunhan kaikki uusi tieto ei katoa) ja nyt vihdoinkin saa alkaa jo laskea viimeisen viikon päiviä siihen, että perheeni, tätini, setäni ja serkkuni saapuvat!


 Oikein hyvää viikonloppua niille, jotka pystyvät siitä nauttimaan niinkuin viikonlopusta pitäisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti