torstai 17. marraskuuta 2011

Kasvistelua

Oon täällä ollessani ihan kokonaan hurahtanut kasviksiin. Siihen on ehkä montakin syytä, esim. niiden saatavuus on hyvä ja meidän kadun kasviskaupan laatu on tosi erinomaista. Myös muun ruoan surkea valikoima jotenkin rajoittaa ja melkein kaikki mitä tykkään syödä täällä perustuu sitten kasviksiin. Niin ja tietysti, kasviruoat on vaan niin hyviä.


Tänään pääsin tunnin etuajassa luennolta ja päätin kulkea hedelmä-vihanneskaupan kautta (kuten melkein joka päivä) ja väsätä  linssi-kasvispihvejä ja porkkana-pinaattikeiton. Myös Dukan-diettiin hurahtaneet kämppiksenikin ovat ihastelleet noita kasvispihvejä ja miettineet, miten tuommoisia muka tehdään. Ja romanialainen kämppikseni päätti toteuttaa omat salaatti-paprika (??) versionsa heti kun itse pääsin hellan ääreltä pois. Ne oli kyllä enemmänkin jotain uppopaistettuja sekamelskoja, mutta jokainen tyylillään.


 Kokkailun jälkeen lähin sitten salille. Rakastan tota kuoritakkiani vieläkin vuoden oston jälkeen, eli kyllä se 30 puntaa oli silloin hyvä sijoitus alennuksessa olevaan jokasäänpelastajaan.

 

 Vielä tosta edellä mainitsemstani Dukan-dieetistä. Se on kiinnostanut mua jonkun verran, ei siinä mielessä, että ite lähtisin mukaan moisiin hömpötyksiin, mutta siinä mielessä, että mihin se perustuu ja miksi kaikki täällä sitä niin paljon haluavat kokeilla. Eilenkin kuntosalin saunassa (jossa opetin parille tytölle, että tää on kiuas ja tänne heitetään vettä) eräs selitti, että on jo ollut 3 päivää Dukan-dietillä ja tänään ei tippunut yhtään painoa. Pudottelin tytön ehkä turhankin rajusti maan pinnalle ja kerroin hänelle, että tuo on tällä hetkellä niitä nesteitä, jotka poistuvat elimistöstä. Kerroin myös, neitoselle pari muuta juttua ja selvisi, että hän ei edes tienny, että lihas painaa enemmän kuin rasva kehossa. Eli taitaa olla taas näitä laihduttajia, jotka eivät ole täysin  perehtyneet asiaan. Sanoisin mielelläni tästä aiheesta vielä miljoona muuta asiaa, mutta pelkään, että saisin jotkut ihmiset vähän ärsyyntymään. Mutta siis, kyseisen dietin hyvät puolet on se, että se on pitkäkestoinen elämäntapamuutos ja sitähän vastaan ei voi olla, kunhan ei vedä koko touhua ihan överiksi. Ja oikeasti diettiin kuuluisi myös paljon kävelyä yms. urheilua (jota sitten täällä tietysti taas vältetään ja keskitytään enemmänkin siihen ruoka puoleen). Nojoo, jokainen tyylillään.

2 kommenttia:

 1. Hei,

  haluatko pistää ton pihvien ohjeen tänne tai linkin siihen? :)

  VastaaPoista
 2. Moikka,
  no teen aina noi kasvispihvit aika hatusta heittäen, mutta tällä kertaa oli suunnilleen näin..

  1dl keitettyjä vihreitä linssejä
  1 pitkä punainen paprika
  ½-1 sipuli
  1 iso raastettu porkkana (isoimmalla raastajalla)
  Maissia
  Tuoretta pinaattia
  2-3 munaa
  2-4 rkl jauhoja (heitän tämän aina riippuen vihannesten nestemäisyydestä)
  Suolaa ja mausteita oman maun mukaan

  Sitten vaan hieman oliiviöljyä pannulle ja paistamaan. Joskus saattaa joutua lisäämään jauhoja tai jotain muuta. En tiedä toimisivatko perunajauhot paremmin? Niitä ei täältä vaan satu löytymään..

  VastaaPoista