perjantai 11. marraskuuta 2011

Reissussa - Pamukkale

Turkkilaisen aamupalan jälkeen suunnattiin hotellilta bussiasemalle ja hypättiin minibussiin, joka vei meidät Pamukkaleen. Matka kesti reilut 3 tuntia, mutta se meni rattoisasti nukkuessa ja katsellessa kivoja kukkulaisia maisemia.

  

Pamukkaleen kun päästiin, niin tietysti heti ekana syömään Gözlemejä, eli täytettyjä lettuja. Sen jälkeen sitten alkoi kiipeäminen kalkkimuodostuman huipulle.

 

Pamukkale on Lounais-Turkissa sijaitseva luonnonilmiökohde. 
Pamukkale tarkoittaa suomeksi käännettynä "puuvillalinnaa". Pamukkale muodostuu korkeasta pengermaastosta, joka koostuu vitivalkoisista kalkkikivikerroksista.. Lämmin (35-50 astetta), kalkkipitoinen vesi virtaa hitaasti alas 100 metriä korkeata kiviseinämää, muodostaen valkoisia tasanteita, tippukiviä ja vesialtaita. Pohjaveden vähennyttyä (asutus ja hotellit kuluttavat vettä), ovat portaat muuttuneet ruskeiksi.  (Wikipedia)

Ihana yllätyksenä tuli se, että kengät piti ottaa pois ja sai kulkea paljain jaloin siellä vesivirrassa. Paikoitellen vesi oli todellakin lämmintä.

 
 
 
 
 
 
 
 

Sitten käytiin vielä syömässä ja lähdettiin odottamaan bussia, joka ei lähtenyt ihan Pamukkalesta, vaan läheisestä kaupungista, Denizlistä.

Nyt oon sitten käynyt läpi kaikki ne paikat, jotka halusinkin nähdä! Ja reissu todellakin oli upea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti