torstai 10. marraskuuta 2011

Reissussa - Selcuk/Efesos

Nyt on vihdoinkin selvitty onnellisesti kotiin. Alkumatkassa oli hieman mutkia, kun matkatoimisto oli luvannut hakea meidät toimiston edestä, mutta sitten unohtivat. Onneksi olin ottanu käyntikortin mukaan, niin saatiin sitten hoidettua asia ja joku haki meidät bussiasemalle juuri viime hetkellä. Myös tulomatkalla tuli hieman ongelmia, kun bussi hajosi ja odotimme 5 tuntia aamuyöllä jossain huoltoasemalla uutta bussia. Ei silloin paljon naurattanut.

Kerron nyt siis ensin Efefoksesta. Eli lähdettiin maanantai-iltana Istanbulista Selcuksiin, eli kylään, joka sijaitsee ihan Efesoksen vieressä. Olimme varanneet sieltä jo etukäteen yhden halpishotellin, Dream Guest Housen, jota todellakin suosittelen (etenkin budjettimatkailijoille), koska siinä oli todellakin hintalaatusuhde kohdillaan. 10 tunnin matka bussilla meni jotenkin sukkelasti, kun onnistuttiin nukkumaan ja Selcukiin saavuttiin kivasti klo 7 aamulla. Pitkän matkan bussit muutenkin täällä on todella mukavia ja niistä löytyy kaikille omat pikku telkut ja matkalla tarjoillaan jotain virvokkeitakin. Parin simitin jälkeen sitten lähdettiin kävelemään kohti Efesosta ja sääkin alkoi pikku hiljaa lämmetä.

 
Onnistuttiin jotenkin hassusti tinkimään hevoskyyti puoleen hintaan, eli maksettiin yht. 20TL (noin 8e) siitä, että meidät vietiin muutaman kilometrin matka suoraan Efeksen yläpäähän, josta sitten saimme kävellä itse alas. Oli kyllä aika hyvä valinta, koska ilman tätä olisimme ehkä hieman oikaisseet ja jättäneet paikkoja näkemättä.


Paikalle oli tosiaan sattunut muutama muukin turisti.. Ihmettelen paljonko tuolla on väkeä sitten sesonkiaikaan.

 
 

Niin ja taas tosiaan päästiin museokorteillamme ilmaiseksi sisään. Pääsymaksu normaalisti taisi olla 20 liiran kieppeillä.
 

Iltapäivällä sitten hotellille nukkumaan, jonka jälkeen kävimme vielä toisilla raunioilla Ayasulukin-kukkulalla, jonne legendan mukaan apostoli Johannes olisi haudattu. Tämän jälkeen meninne hyvälle illalliselle ja sitten hotellille nukkumaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti