perjantai 4. marraskuuta 2011

Syksy

Mulla on semmonen ihanan turvallinen syysolo. En tiedä kylläkään miten syksy tekee turvalliseksi, mutta mulle tulee siitä aina semmoinen kotoinen olo. Tässä parin viimesen viikon aikana, kun Istanbulkin on alkanut syksyistyä mulle on tullu semmosia välähdyksiä (joo, en oo sekoomassa), jollon ulkona ollessa on hyvä olo. Vaikka viime syksynä elämäni oli ehkä kamalinta ikinä, niin yhdistän siihenkin syksyyn ihania tunteita, kun ilma viilentyi ja kaikki värit vaihtui. Tai ehkä ne muistot Suomesta tekee tällaisen olon? Tai ehkä se on tämä ensimmäinen syysloman päivä? Mene ja tiedä. Niin ja tämän olon luomiseen tietysti vaaditaan sateeton ilma. Eilen kävelin 5min kampukselta kotiin ja sinä aikana olin saanut kunnon märät hiukset ja takin.


Odotan mielenkiinnolla millainen sää täällä on jouluna. Lunta tuskin tulee, mutta viileneeköhän paljon? Toivottavasti ei, kun en haluaisi ostaa täältä mitään talvitakkia. No jos on nollakelit tai ees +5 niin selviän kyllä.


Käytiin eilen Essin kanssa pyörähtämässä Taksimin yöelämässä ja toteamassa kuinka kuiva meno siellä on ja lähettiin kotiin. Alotteluosuus tehtiin kerrankin suomalaisittain ja ostettiin viinipullot ja luettiin Saana Parviaisen blogia (huhhuh) ja laulettii Leevejä ja juteltiin. Kaikkea sitä mitä suomalaiset tekevät ennen baariin lähtöä (lukuunottamatta ehkä tuota Saanaa?). Ja tietysti päiviteltiin sitä, että miksi turkkilaiset eivät tee näin, koska tämähän on se illan paras osuus. Miettikää muuten miten surullista on, että näin suuressa kaupungissa ei löydy menoa torstaisin. Ja miettikää vielä lisää, koska Taksim on kuitenkin Istanbulin the place, jos etsii menoa. Kyllä Tampereella ois varmasti ollu enemmän menoa, hmph.

Nyt oon pian lähös Taksimiin (taas). Nyt ihan vaan treffaamaan Annea ja etsimään niitä bussilippuja ja turisteilemaan. Oon vihdoinkin sisäistänyt ton metrojärjestelmän täällä niin yli tunnin bussimatka on muuttunut 20min bussimatkaan ja 10min metroon.


Kuvat nappasin juuri ikkunasta. Syksy vaan jotenkin on aika vaikea yhdistää tuohon näkymään, kun näkyy tuo Bospori ja olo on kuin lomalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti