lauantai 31. joulukuuta 2011

Basaareilua viimeisen kerran

Tää Muotiblogi turkkilaisittain -teema jatkuu. Käytiin tänään vielä viimeisen (vaikka viime lauantai piti olla viimeinen kerta) kerran Besiktasin basaarissa, koska kämppikseni piti päästä sinne alueelle etsimään matkalaukkua. Itse saan kaiken mahtumaan kahteen laukkuun, mutta hänellä lähtee mukaan varmaan 4 laukullista tavaraa. Onnekas on bussilla matkassa, tai onni siitä on kaukana, kun joutuu istua 14 tuntia putkeen tienpäällä. Ja onneksi käytiin tänään. Uusivuosi täällä on vähän kuin meidän joulu, annetaan lahjoja ja muistetaan perhettä. Myös kaduilla huomasi, että näillä tuo joulu ja uv menee hieman sekaisin, kun nyt kaupattiin joulukoristeita, joulupukin hattuja ja partoja ja kaikkea joulusälää. Eli basaarissa oli porukkaa joko viettämässä vapaapäivää tai sitten metsästämässä viime hetken lahjoja. Siellä oli kaikkea ihanaa, mutta budjetti ja laukun paino hieman rajoittivat. Myin heti aluksi turkkilaisen surkean puhelimeni pois 20 liiralla, eli 8 eurolla. Ostin sen aikanaan jollain 70 liiralla ja olin muutenkin heittämässä sitä roskikseen, koska siinä kesti akku maksimissaan päivän ja olihan se joltain viime vuosisadalta muutenkin. Onkin ollut ikävä rakasta Nokiaani, jossta on qwerty ja kaikki tarvittava.


Löysin ihanan yömekon. Materiaali on pehmeää ja tuo on täydellinen oleskeluasu lomaillessani. Taistelin taas kerran värien välillä, mutta harmaata yömekkoa ei kyllä ikinä päihitä mikään. Tämä maksoin 10 TL eli 4e.


Ja huivi tietysti. Viimeksi lempparihuivimyyjäni ei ollut paikalla, mutta onneksi nyt löytyi sopiva sininen, kun olen moista metsästänytkin. Edellinen sininen päätyi parin käyttökerran jälkeen äitin kokoelmiin, koska se ei vain jotenkin tyydyttänyt omaa silmääni tarpeeksi. Kaikki huivit tuolla myyjällä ovat aina 5TL eli 2 erkkiä.

 

Palaan taas tähän epäilyttävään meikkifeikkiyteen, mutta halusin vain aurinkopuuterin ja kun tuo maksoi 5TL niin ostin ihan vain kokeilun vuoksi.

 

Ja kaksi ihanaa kaulaketjua. Olen yrittänyt löytää jotain kivoja, niin nyt sattui pari (ehkä liiankin) samantyyppistä silmään ja tykkäsin molemmista. Yhteenä maksoivat 5 TL.

Olisihan siellä ollut paljon koruja, huiveja, paitoja ja kaikkea mitä vaan voi haluta, mutta sinne ne jäivät odottamaan seuraavaa kertaa. Joskus kyllä tulen takaisin tyhjän laukun kanssa ja tyhjään sen koko basaarin.

Meidän piti käydä tänään myös vielä tuossa lähellä olevassa linnassa, mutta kämppikseni eilinen ilta venähti aamutunneille, niin aloitimme päivämme hitusen myöhemmin. Ehkä huomenna sitten, jos voimat riittävät risteilyn ja juhlimisen jälkeen. Flunssakin jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti