keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Jaaaa... Lepo!

Vihdoinkin kotona. Takana on 6 päivää silkkaa turisteilua ja sen kyllä tuntee selässä, päässä, väsymyksessä ja tässä yleisessä tilassa, mikä yleensä valtaa koko ihmisen, kun on reissannut ja ihan nuutunut. Viimeinen vuorokausi meni kyllä hieman akkuja lataillessa, kun puolet porukasta hyppäsi jo koneeseen ja vain meidän perhe jäi yhdeksi yöksi lisää. Käytiin Aasiassa, tutustutettiin vanhemmat kiinalaiseen ruokaan ja nukuttiin. Itsekkin vetäsin eilen nöyrät 3h päiväunet ja menin silti nukkumaan vähän jälkeen kymmenen. Niin, että mikä väsymys?


Ensimmäinen ilta, eli torstai, meni ihan omalla porukalla. Matkustajat olivat niin väsyneitä, että mentiin aikasin petiin ja noustiin aikaisin ylös. Itekkin pomppasin jo 7 aikoihin ylös, kun jotenkin tuommoiset superpitkät yöunet ei nykyään ole kovin yleisiä, niin tuntui oudolta nukkua liian kauan. Sitten kierreltiin, käveltiin ja katseltiin, kunnes tätini, setäni ja serkkuni saapuivat. Tämän jälkeen käytiin syömässä huijariravintolassa, eli semmoisessa missä huijaavat asiakkaat ostamaan kaiken ja lisäävät hämyhintoja laskuun. Tästä oppineena loppu loma meni kebabia tai muuta halpisruokaa tilaillen. Itse olin jo kokenut tämmöiset huijaukset aiemminkin, mutta toinen kerta melkein toden sanoo..

 
  

 Lauantaina käyiin Sinisellä moskeijalla ihailemassa, Galata tornissa, Taksimissa ja suunnattiin Besiktasin Basaarille. Sunnuntaina Topkapi, Haaga Sofia, maustebasaari ja illalla vielä osan porukan kanssa Taksimiin. Maanantaina mun yliopistolle ja Suureen basaariin (tuhannetta kertaa) ja osa porukasta suuntasi hamamiin, eli turkkilaiseen kylpylään. Itse voin kertoa omat kokemukseni sitten lauantaina, kun pääsen itekkin kokemaan sen. Tätini kertomukset olivat kyllä jo aika mielenkiintoisia.. Mitäs sitten.. Tiistaina aamulla vielä pikakierros Suuressa basaarissa ja serkkuni suuntasivat lentokentälle ja minä perheeni kanssa Aasiaan. Tämä aamu oli sitten lepäilyä ja yritin siinä lueskella hieman huomisen tenttiinkin..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Että semmoinen viikko. Aikkalailla tuo Sultahnametin alue tuli koluttua ja turistipaikat tsekattua. Ite kävin monessa paikassa vasta ensimmäistä kertaa ja hyvä niin, koska sain niistä sitten paljon enemmän irti. Ja kaikkia luonnonsääntöjä uhmaten, emme nähneet sadetta kuin vasta tänä aamuna ja aurinko paistoi koko viikon. Aivan uskomaton juttu näin joulukuulle, jolloin vettä pitäisi tulla enemmän kuin koskaan.
Nyt sitten pakertamaan huomisen tenttiin, takaisin normaaliin ruokavalioon, urheilemaan ja tekemään rästijuttuja. Huhheijaa, mitenkähän sitä jaksaa palata arkeen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti