tiistai 10. tammikuuta 2012

Maalaisromantiikkaa maalta

Enää tämä kevät ja pääsen asumaan johonkin asuntoon hieman pidemmäksi aikaa. Ja parasta tässä on se, että saan teinivuosieni huonekalut muutaman vuoden tauon jälkeen käyttöön, saan ostella kaikkea ihanaa ja uudistaa vanhaa, koska seuraava asuntoni tulee olemaan Suomessa. Olen tässä jo pitkin syksyä haaveillut kaikenlaisista jutuista ja tiuhaan selaillut IKEAn sivuja ja haeskellut ideoita. Eilen sitten lähdin äitin kanssa pieneen paikalliseen kirjastoomme hakemaan lisää ideoita ja tänään sitten olemme kiertäneet läpi meidän maalaisrakennuksia aarteiden toivossa.

 

En kykene edes laskemaan montako kertaa olen käynyt läpi noita meidän varastoja, mutta aina kun sinne lähtee ns. uusin silmin, niin näyttää löytyvän jotakin. Osa aiemmista löydöksistä on saanut jo paikkansa vanhempieni talossa, pääasiassa minun intressieni vuoksi.


Tämä peilipöytä on perintöä, mutta toinen saman tyyppinen odottelee minua serkkujeni varastossa. Arkun (vuodelta 1847) löysimme muutamia vuosia sitten äitini kanssa riiheltä ja otimme sen käyttöön ahkeran pyyhkimisen jälkeen. Mun kämpillä tää vietti pitkän ajan ennen ulkomaille muuttoa. Taidan napata sen taas itselleni, jos vain tulevaan kämppääni mahtuu.

Sitten muutama huonekalu kaipaisi pientä muutosta.

Löysin Liisa Hellemaa-Hautamäen ja Marjo Koivumäen kirjasta Vanhasta uutta oikein ihanan idean. Isän tätini vanha ompelupöytä on siihen mitä mainion, kun kannenkin saa keskeltä irti. Ja siihen joku kiva tuoli täältä meidän suurista vanhoista tuolikokoelmista. Maalaisin senkin sitten valkoiseksi.

 

Toisena on tämä vanha nojatuoli, joka oli aikoinaan mulla käytössä. Myös se on löytynyt riiheltä. Nyt kaipaisin siihen vain jonkinlaisen uuden päällisen. Joku luonnonvalkoinen ja luonnollisen näköinen materiaali ois kiva. Nojatuoli kaipaa myös ihan peruskorjausta, toinen kädensijoista on irrallaan. Myös muutama laatikko yms. kaipaisi valkoista maalia pintaan. Hyvää säilytystilaa ja alusia viherkasveille.


  Lähdimme siis äitin kanssa taas sinne riihelle ja aittaan pengastamaan.

 
 
 
 

Bongattiin sieltä matala pöytä, jonka ajattelin nyt maalata valkoiseksi ja ottaa kesällä televisiolle pöydäksi. Ainut ongelma on vain puuttuva laatikko, että siihen pitää keksiä jotain. 


Löysimme myös tummanruskean ruokapöydän ja noita näköjään jokaisessa sisustuslehdessä ja -kirjassa esintyviä tuoleja meiltä löytyy kai 6 kappaletta, eli ne maalaisin sitten valkoisiksi. Tämä siis riippuu sitten tulevan kämppäni koosta ja ruokapöydän tarpeesta.

Tässä vielä kaikkea muuta mitä tuli vastaan. En ole siis haaveilemassa rukeista tai keinuhevosista kämpässäni, mutta tuosta pienestä kirnusta ja "maitotonkasta" (hiekkapuhalluksen jälkeen) voisi saada mukavia kannuja kukille tai jollekkin muulle. Etenkin jos tulevassa kämpässäni on (lasitettu)parveke.

 
 
 
 

Törmäsimme myös pieneen matkalaukkuun, jonka sisältä paljastui isän tätini tekemiä vauvojen vaatteita. Nämä saattaisivat olla ihan kehystämisen arvoisia. Ja tuo pieni matkalaukku on ihana. Löysimme myös toisen vanhan, mutta isomman matkalaukun. Näitähän myös näkyy nykyään paljon sisustuksessa.


Niin, ideoita ois. Nyt vain sitten toteuttamaan. Vai pitäisiköhä se kämppä löytää ensin.. Nämä ratkaisut kyllä pelastaisivat äitin pelosta "minne laitamme kaikki uudet huonekalut sitten, kun sinä menet sinne Aberdeeniin viimeiseksi vuodeksi", koska eiväthän nämä ole uusia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti