maanantai 16. tammikuuta 2012

Sisustus mielessä, keskittyminen pielessä

En oo edes vielä muuttanut Aberdeenin kämppään (joka hieman jänskättää epäilyksien takia, mutta siitä joskus lisää) ja haaveilen nyt jo seuraavasta. Olen puhunut sisustamisesta ja muutosta ja yksin asumisesta ja kaikesta ihanasta jo kauan, mutta nyt lähiaikoina tuolla taskulamppu kourassa etsiessä aarteita ja pensseli kädessä sutien uutta (vanhaa) pöytääni (tästäkin lisää, kunhan viimeinen maalikerros on sutaistu) ei paljon ole muut haaveet mielessä pyörineet. Millaisen asunnon haluan ja etenkin saan? Ja kyllä, näitäkin selailen huvikseni ja ilokseni ainakin kerran viikossa. Mitä kaikkea tarvitsen ja haluan? IKEAn sivuja on kyllä koluttu, kotona on pengottu ja haaveilu senkun syvenee. Äiti kokosi minulle joululahjaksi Pentikin Mansikka-sarjan loppuun ja odotan, että saan ottaa sen käyttöön. Odotan, niin paljon kaikkea. Tekisi mieli tehdä lehtikori ja servettiteline ja kehystää kuvia. Kun on tarpeeksi kauan, ja etenkin monen kanssa, jakanut kaikki ne kuluneet "I love NY" kupit, sotkuiset kylppärit ja alituiset siivouskiistelyt, niin vähitellen alkaa toivoa, että saisi olla oman linnansa kuningas ja sotkea niin paljon kuin haluaa tai sitten pitää niin siistinä kuin haluaa. Tehdä juuri niin kuin haluaa.

Bongailin ihania ideoita, eli mikä sisäistä sisustajaani miellyttää.
Kuvat: Vasen, oikea ylä, oikea ala
Kuten jo aiemmin puhuin, tykkään tuommoisista semivanhoista perustuoleista. Meiltä löytyy niitä ja ne vain kaipaavat maalia peittämään sen karmivan värin. Tykkään ideasta, että tuollaiset valkoiset tuolit ovat yhdistettynä tummaan pöytään. Pöytäkin löytyy täältä kotoa, tiedä sitten millaista perushuoltoa se kaipaa. Sitten Lexingtonin sivuja selaillessa löysin monia ihania kuvia. Alareunassa oleva sohvakuva näyttää niin luokseenkutsuvalta (vaikka ei tuohon sohvalle näytä edes mahtuvan kaiken tuon sisustusrekvisiitan sekaan) ja lämpimältä. Odotan salaa hiljaa jo ensi talvea, että saan istua kotona villasukat, tai jopa jotkut lämpötöppöset, jalassa viltin alla juoden teetä ja katsoen Salattuja Elämiä. Harmi vain, kun silloin pitäisi tehdä töitäkin ja jaksaa sosiaalisoida. Ne eivät oikein nappaa näin pimeinä aikoina.

Kuva
Tämä kuva on myös Lexingtonin sivuilta. Tässä kuvassa on kaikkea ihanaa, mutta kokonaisuus on jotenkin kovin vaikeasti tavoitettava ja myönnetään, erittäin miehinen. Tuo arkku ja matkalaukut ovat ihana idea sängyn päässä. Oma arkkuni tuskin sopisi tuollaiseksi ja löysimme äitin kanssa vain yhden matkalaukun, että haaveeksi taitaa jäädä. Ja nuo pesismailat ovat tietysti kätevät tossa varkaita varten (hehheh). Ja haluan sängylleni paljon tyynyjä. Ajattelin, että voisi ostaa eri kokoisia halpistyynyjä ja ommella muutamasta eri väristä päällyset niille sitten, kun motivaatio iskee. Siihen kyllä vaaditaan myös ompelukoneen kaappausta. 

Kuvat: Vasen, oikea
Entäs nämä ihanat taulukokoelmat tai tauluhyllyt? Olen ajatellut hankkia paljon erilaisia ja eri kokoisia kehyksiä ja laittaa niihin kuvia Turkista, Englannista, Skotlannista ja kaikista muista ihanista paikoista, joissa olen käynyt. Mitenkähän vuokralaisena asuessa tuommoiset saisi seinille ilman suurta seinien turmelemista?

Sitten voisin vielä laittaa tähän puoli IKEAa ja kehittää "Nämä haluan"- kollaasin, jossa varmaan olisi niin paljon kuvia, että niitä ei edes kykenisi näkemään näillä perusnäytöillä. Ideoitakin on niin paljon. Kunpa vain pääsisi jo toteuttamaan. Aberdeenin kämpässä elän varmaan niin askeettisesti, että kaikki hiluni säästyvät tulevaan +30 neliön lukaaliini. Jotenkin 30 neliötä ja lukaali särähtää samassa lauseessa. 

Noniin, yön pikkutunnit jo etenevätkin, että taidanpa lähteä lukemaan Maria Kallion seikkailuista ja laskemaan lampaita. Näin lomalla uni ei tule ennen kolmea ja ylös ei vapaaehtoisesti pääse ennen kahtatoista. Eli perusloma.

Ps. Otsikkoon viitaten, onneksi ei tarvii mihinkään edes keskittyä, kun syyslukukauden viimeinen raportti lähti tänään sähköpostissa!
Pps. Montakohan kertaa sana "perus" vilahtaa tässä tekstissä? Answer, way too many. Onkohan sana basic jotenkin vaikuttanut suomen perus -sanan lisääntymiseen puheessani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti