lauantai 3. maaliskuuta 2012

Arkea ja urheilua ulkomailla?

Lähiaikoina on tosi useasti käynyt mielessä muuttaa tämän blogin sisältö lähes kokonaan lähemmäs oikeaa elämäntyyliäni, koska vaikka tämä onkin lifestyle, niin koen haastavaksi kirjoittaa siitä mitä oikeasti teen noin 10 tuntia viikossa ja joka loppujen lopuksi valtaa suurimman osan arjestani pienten päätösten kautta. Haluaisin kirjoittaa aiheesta 'arkea ja urheilua ulkomailla' tai 'terveellistä elämää Aberdeenissä'. Haluaisin kirjoittaa aamun matalasykkeisistä lenkeistäni, uusista ravintolisistäni, terveellisistä ruokakokeiluistani, urheiluvammoistani, treeneistäni, tavoitteistani ja saavutuksistani. Mutta tässä vaiheessa, kun olen kirjoittanut jo pari vuotta blogiani suht neutraalina ja yrittänyt painottaa ulkomailla asumisen vaikutuksia elämääni, niin te, pieni mutta mahtava lukijakuntani, saattaisitte reagoida negatiivisesti ja tietysti blogin painotus (argh, suomen kielestä puuttuu sopiva käännos sanalle biased) muuttuisi siitä mitä se alunperin olikaan.Toinen vaihtoehto olisi aloittaa uusi blogi. Mutta tämä ajatus aiheuttaa minussa pieniä pelkotiloja ja epäluuloisuutta, koska en ole asiantuntija ja saatan omata aika voimakkaan (ja taitavasti piilotetun) mielipiteen kaikesta terveyteen ja urheiluun liittyvästä. Luen nykyään ihan kamalasti artikkeleita ja juttuja liittyen ruokaan, uheiluun, terveyteen, haittoihin ja hyötyihin, uusin kokeiluihin, välineisiin, yms. Kiinnostus on kova, mutta lopullinen asiantuntemus nolla. Toisekseen riittäisikö aika? Vähenisikö tekstit? Enpä tiedä. Tällä hetkellä olen kuitenkin tietoisesti pitänyt nämä aiheet minimissään, mutta kun kirjoitan arjestani niin elämäntyylini selkeästi nousee jotenkin pintaan. Nytkin jos kirjoittaisin tästä viikonlopusta se menisi näin: "Eilen lenkki ja sali ja sitten kirjastolle, tänään yliopistolle avoimien ovien päivään avuksi ja illemmalla hyvä käsitreeni ja ruuaksi vähän soppaa ja smoothieta sekä proteiinilisät." Niin, joskus elämässäni ei oikeasti tapahdu yhtään mitään ja arjen perusjutut ovat ainoita aiheita. Näinä päivinä blogikuumotuksen noustessa pitää siis keksiä jotain randomia, yleensä liittyen tähän saarivaltioon, sen sijaan, että avautuisin siitä kuinka kädet taas tärisi ihanasti, kun tein elämäni kovimman käsitreenin (tein muute oikeesti!).

Ja jos aloittaisin uuden blogin tai muuttaisin aihetta niin kokisin, että olisin missannut paljon kirjoitusmahdollisuuksia. Esimerkiksi enemmän ajatuksia Turkissa urheilusta, uusimman projektini alkufiilikset (ps. hyvin menee, paino pudonnut jo noin 4kg alkupainosta ja pelistä näkyy!), jatkuvaa kehityksen seuraamista, treenivinkkejä, yms. Eli koen, että nyt on jo liian myöhäistä.

Lopuksi voisin siis tiivistää, että pahoitteluni, jos joskus tekstini ovat enemmän urheilu ja ravintopainotteisia, koska tällä hetkellä se on järkyttävän suuri osa elämääni. Ja ei, en ole muuttamassa tämän blogin aihetta vaan se pysyy samana, muutta oli vain pakko purkaa tämä kauan vellonut ajatus :)

4 kommenttia:

 1. Mun pitää kyllä pitkäaikaisena ja melko "satunnaisena" (en tunne sua oikeasti mistään, kunhan eksyin tänne haaveillessani Skoteista) että vaikka alun perin aloin sua lukemaan nimenomaan pelkästään opiskelupaikan takia, niin en kyllä pistäisi pahakseni sitä urheilupuoltakaan. :D Itse asiassa musta on ollut mielenkiintoista seurata miten tälleen rivienkin väleistä on voinut huomata miten sun elämäntapa on koko ajan muuttunut vaan terveellisemmäksi, ja ikävähän se nyt on jättää itselle tärkeitä asioita blogista pois vaan lukijoiden takia.

  Ja niin, ehkä me patalaiskat lukijatkin saatais joku liikuntakärpäsen purema kun luettais sun juttuja. :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos Oona, kiva kuulla, etta lukijoita saattais kiinnostaa sekin puoli :) ja kyllahan se sielta aina rivien valista paistaa, sille ei voi mitaan.. Olisi kylla kiva saada muitakin motivoitumaan :)

  VastaaPoista
 3. Minusta urheilu jne jutut olisivat vain plussaa! Vaikka ymmärrän kyllä ettei ne kaikkia kiinnosta. :)

  Kiva tämä uus layout!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, no niitä saattaa (pakostakin) tulla sitten enemmän :) Kiitti! Päätin vähä yksinkertaistaa blogin ulkonäköä.

   Poista