tiistai 6. maaliskuuta 2012

Joko se on maaliskuu?

Toisin kuin viime keväänä, tänä vuonna olen jättänyt kaikki countdown-kalenterit unholaan, niin paperiset kuin nettiversiotkin. Ja nyt sitten heräsin tähän tilanteeseen, että mulla on 22 päivää ja noin 18 tuntia, että astelen taas kotimaan kamaralla. Olen koko ajan ajatellut, että lomaan on vielä yli kuukausi, mutta nyt kun sisäistin ensi viikon kurssitöiden määrät, niin totuus iskeytyi päähäni: tässä ollaan jo melkein lukukauden puolessa välissä. Ja kun tulen lomalta Suomesta, niin jäljellä on enää pari viikkoa ja tentit. Ei vain voi käsittää..

Tulin tänä vuonna Aberdeeniin noin 3 viikkoa myöhemmin kuin viime vuonna, että kyllähän tuo jo lyhentää täällä oloa huomattavasti. Tänä keväänä olen myös nauttinut täällä olosta ja jotenkin kotiutunut tänne erittäin hyvin. Arkipäivät kiitävät ja vaikka saatan vain ravata kodin ja kuntosalin väliä viikonloppuisin, niin nekin tuntuvat sujahtelevan ohi. Viime vuonna serkkuni kävi täällä tätini ja äitini kanssa noihin samoihin aikoihin kuin tänä vuonna ja muistan kuinka laskin päiviä heidän tuloonsa. Tänä vuonna se tuli kuin puskista ja tajusin, että jaajaa se Kaarina tulee ensi viikolla. Nyt vähän sama fiilis tämän tulevan loman osalta. Aikaa nopeuttaa varmaan vielä se, että tavallaan odotan kauhulla kesää: mistä töitä tai jopa se työharjoittelu? Mistä kämppä (vaikka viime kesäinen olisi ehkä taas käytössä)? Toivon, että aika hidastuisi ja saisin kaikki asiat kuntoon.

Onko tämä kevät mennyt muiden mielestä nopeasti? Eihän tässä olla kyllä vasta kuin maaliskuun alussa, mutta tämän kevään täällä olosta on jo vietetty 35 prosenttia (ellen sitten jumahda tänne toukokuussa lomailemaan ennen Suomeen lähtöä). Olen siis aika ristiriitaisissa fiiliksissä; pitäisikö sanoa tule jo Suomen kaunis kesä ja aurinko vai että himmaile vielä hetki niin nautin näistä ihmisitä ja tästä kaupungista? Tämä on varmaan myös niitä ikuisia ongelmia, kun jakaa elämänsä maiden välille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti