tiistai 13. maaliskuuta 2012

Vegeilyn vallankumous

Taas ruokajuttuja, mutta pakko päästä jakamaan, kun tekaisin tuossa käsittämättömän hyvät kasvispyörykät. Aika usein tosiaan kuulen kysymyksen, että olenko kasvissyöjä, mutta en ole vaikka ruuastani ehkä noin 90% on vegetaristin (tai oikeastaan lakto-ovo-vegen) ravintoon sopivaa ja ravintolassa aina ensimmäisenä katson kasvisruuat. En tiedä mistä moinen on kehittynyt, mutta kasvisruuat vain uppoavat paremmin. Ja hintakin on halvempi.


Eli tosiaan, resepti oli naurettavan helppo: kikherneitä ja porkkanaa. Olisihan tuohon voinut vielä laittaa vaikka mitä mukaan, mutta kerrankin pidin simppelinä. Sitten vain ruisjauhoja, kaksi kananmunaa, mausteita (itsellä oli suolaa, mustapippuria, jotain semitulista jokapaikanmaustetta ja hitusen basilikaa) ja pannulle miedolle lämmölle. Seuraksi keitin yllättäen kvinoaa vihanneksilla ja pavuilla sekä pinaattia uupuvasta ateriasta johtuen päätin sekoittaa pinaattia ja raejuustoa kastikkeeksi. Oli kyllä hyvää!


Toissapäivänä taas käytin kvinoan ja kanan rippeitä sekoittaen ne yhteen ja lisäämällä pinaattia, papuja, mausteita ja lorauksen maitoa ja kreikkalaista jugurttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti