maanantai 23. huhtikuuta 2012

Roadtrip-suunnitelmia

Oon jo muutaman kerran maininnut tuon meidän tulevan reissun ja ajattelin nyt hieman avata teillekkin näitä suunnitelmia, kun vihdoinkin alkaa vaikuttaa siltä, että me ollaan menossa! Ja no, nyt on muutenkin jutut aika vähissä, kun raportti tuhlaa kallista aikaani.

Erittäin usein ihmiset kysyy multa, että eikö Skotlanti ole kaunis paikka ja varmaan ihanaa asua siellä. Mutisen aina vastaukseksi jotain epäselvää, koska faktahan on se, että en ole nähnyt Skotlantia kuin sen yhden pikaisen roadtripin, Edinburghin, Glasgow'n, Aberdeenin ja Stonehavenin verran. Ja nyt vähän aikaa sitten Inverness ja Loch Ness. Ja vaikka Loch Ness ja Stonehaven ovatkin upeita, niin en ole todellakaan päässyt näkemään tämän maan kaikkea sitä upeutta. On vuoria, on järviä (eli lochseja), on mutkaisia teitä ja on erämaata. Nyt sitten olisi tämä kaikki edessä. Porukka on jo vaihtunut muutaman kerran ja tällä hetkellä meitä on lähdössä pari suomalaista ja kasa saksalaisia kahdella autolla.


Lähtö on (kai) 2. toukokuuta ja reissaamme ensimmäisenä päivänä lähes länsirannikolle asti. Lähdemme aamulla ja matkalla ajattelimme tarkastaa sen Harry Potterista tutun Glenfinnan sillan. En ole pahemmin Harry Potter fani, mutta lupaan haukkoa henkeä jo pelkästään tuon sillan näkemisestä. Matkalla pitäisi myös näkyä vuoria ja kivoja maisemia. Ensimmäisen yön vietämme varmaankin Fort Williamsilla, joka on lähellä tuota siltaa ja aivan reittimme varrella.

Toisena aamuna suuntamme sitten Isle of Skyelle, jonne olen halunnut matkustaa koko tämän Skottielämäni ajan. Siellä voi bongata jopa valaita. Ja vaeltaa. Ja siellä on vuoria ja kaikkea kaunista. Matkalla saarelle tarkastamme varmaan Eilean Donan linnan, joka on tunnettu monesta elokuvasta, esim. jenkkileffasta Made of Honorista.

Eilean Donan Castle
Vietämme saarella toisen yömme ja toisen kokonaisen päivän. Ajatuksena on ajella ja patikoida. Sen sitten näkee, että jakaantuuko porukka vai miten saadaan kahdeksan henkilöä toteuttamaan samaa aktiviteettia. Ja eihän se niin ole edes pakko mennä, mutta autoillessa pysähdykset ja toisen auton eksyminen mietityttää. Tarkoituksena olisi sitten vielä ajella samana iltana takasin Aberdeeniin ja palauttaa autot.


A/D - Aberdeen
B - Fort William & Glenfinnan
C -  Isle of Skye

Laskeskelimme, että tämä reissu kaiken kaikkineen kustantaisi noin 100 puntaa per nenä. Mielestäni erittäin halpa siihen nähden, että meillä on vapaus mennä minne haluamme, kun on autot ja etenkin verrattuna siihen, mitä tulemme näkemään!

Vielähän kaikki ehtii peruuntua tässä viikossa, mutta fingers crossed, koska haluan todellakin reissuun!

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi kivalta reitiltä! Mua harmittaa etten ole (vielä) päässyt käymään Isle of Skyellä kun kaikki sitä on kehunut hirmuisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että on kyllä näkemisen arvonen paikka! Eli sinne vaan :)

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä! :)
  Oon itsekin lähdössä Isle of Skyelle kahden suomalaisen tytön (ainakin tällä hetkellä näyttää siltä) kanssa parin viikon päästä. Junalla Invernessiin ja sieltä auto alle ja Skyelle :) Pitää muistaa lukea sitten sun juttu Skyesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, et kaikki on nyt yhtäkkiä menos sinne. Ja joo, katotaan jos osaisin jotain juttuja sit suositella :)

   Poista
 3. Aivan ihanalta kuulostaa tuo matka:) Itsekin olen unelmoinut skotlannista joten istun täällä ruudun toisella puolen kateellisena....:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä vaan lento Skotteihin ja auto alle! (ja sadetakki mukaan) :))

   Poista