perjantai 20. huhtikuuta 2012

Täytetyt paprikat

Tai oikeastaan yksi täytetty paprika, vaikka tavaraa olisi ollut vaikka kahdelle. Olen selvästi parisuhdeihminen, kun en osaa kokata vain itselleni. Kaksin aina kaunihimpi, vai miten se oli.. Niin, ne paprikat. Sain siis eilen idean varmaankin taas keskellä yötä tehdä taas jotain erilaista ruokaa, jota en ole ennen kokeillut. Ennen vihasin ruuanlaittamista, mutta vegeilyyn rakastumisen jälkeen jaksan kokeilla koko ajan uusia reseptejä. Tai ainakin minulle uusia.

Paprikoihini tuli kvinoaa, munakoison rippeet, sipulia, papusekoitus sekä mausteita oman fiiliksen mukaan. Taisin laittaa hieman chiliä, jotain muuta tulista sekoitusta, suolaa ja mustapippuria.

Kuullotin sipulit ja myöhemmin lisäsin valkosipulin kynnen. Sitten pavut, munakoiso ja mausteet. Keitettyäni kvinoan, sekoitin sen muiden kanssa sekaisin, täytin tyhjennetyn paprikan, heitin vielä vuohenjuuston rippeet pinnalle ja uuniin vartiksi (noin 200 astetta). Simppeliä ja hyvää. Minulle itselleni ehkä hieman outoa, koska vieläkin jotenkin oudoksun paprikaa. Joskus se menee paistettuna, muttei vieläkään raakana. Seuraksi salaattia, raejuustoa ja keitettyjä vihanneksia.

 
 
 
 
 
 
 

Satuinpa vielä leipomistuulellekkin niin tein taas ruissämpylöitä. Ei niin hyviä kuin viimeksi, mutta menettelee ja kämppiskin kehui. Oli pieniä teknisiä ongelmia, kun unohtelin asioita ja jouduin lisäillä jälkikäteen. Kerran kun on teininä tehnyt vahingossa patonkeja ilman öljyä, niin sitä ei halua tehdä uudestaan ja sitä vaikka heittää ne jo pyöritelleet sämpylät takasin kulhoon, että niihin saa sen öljyn. Kiviä ei ole kiva syödä.


Syömisurakan jälkeen suuntasin suunnittelemaan meidän parin viikon päästä alkavaa roadtrippiä. Oon niin käsittämättömän innoissani, mutta yritän pysyä vielä hetken housuissani tämän koulustressin ajan. Kirjoittelen reissumme suunnitelmia tässä joku päivä. Sieltä sitten suuntasin pikavisiitille kirjastoon moikkaamaan Larissaa, joka venykin aika paljon, kun tajusin tehneeni suuren mokan yrittäjyys "pelissä", josta pitää kirjoittaa raportti viikon sisällä. Nyt sitten koko 2000 sanaa uusiksi eli huomenna on pitkä päivä yliopistolla. Nojoo, viikon päästä sekin on  jo ohi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti