keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Brittishoppailua (Aberdeenissä)

Olen tänään aloittanut kirjoittamisen varmaan viisi kertaa ja sitten tajunnut, että tämä on taas tätä diipadaapaa ja ketä muka kiinnostaa. Intressiä olisi, mutta kun päivät kuluvat koneella, pakatessa (nyt on muuten tyhjää kaapeissa ja huoneessa), viimeiseen tenttiin kertaillessa, urheillessa.. Eli tämä on tätä jatkuvaa arkea, tai lähinnä sitä jatkuvaa pinnallista arkea. Eihän sitä kaikkea tännekkään voi purkaa.

Anyways, kirjoittelin aikoinani Istanbulissa shoppailusta ja tajusin, että vaikka shoppailen täällä kamalasti, niin ei siitä niinkään tule puhuttua. Ja en nyt ehkä koe tarpeelliseksi perehdyttää ketään Aberdeenin ostoskeskuksiin, koska niitä on vain muutama ja kuitenkin nämä kaupat täällä ovat usein samoja lähes jokaisessa kaupungissa.


Tänä keväänä olen löytänyt nettishoppailun ilon ja Asos on noussut ykköseksi. Ja ilokseni ja ehkä suomalaisten lukijoidenikin iloksi voin todeta, että Asos postittaa myös Suomeen ilmaiseksi. Ja heidän palautuksensa on kätevää ja ilmaista. Eli tätä kautta voin pitää yllä brittivaatteiden shoppailua Suomessakin ollessani.

Sitten ihan kauppoja ajatellen, täällä on laidasta laitaan, Primarkista Hollisteriin. Muutamaa kauppaa tulee todellakin ikävä, nyyh.

Itse käyn Primarkissa, mutta ostan sieltä lähinnä perustrikoopaitoja, yövaatteita ja joitakin alusvaatteita. Primarkhan tunnetaan halvoista hinnoista, epäilyttävistä tuotantotavoista ja suhteellisen huonosta maineesta. Silti porukka siellä ravaa ja olen huomannut suomalaisten vieraideni aina siellä hetkellisesti sekoavan. Joo, onhan siellä halpaa ja tuo valuuttakin on saattanut hieman hämätä.

Primarkista kun liikkuu skaalalla hieman ylöspäin niin tulee vastaan esimerkiksi Newlook. Myös Newlook postittaa Suomeen, mutta pieniä kuluja vastaan. Itse olen tänä keväänä löytänyt muutamia must have-juttujani Newlookista, vaikka ennen olen jostain syystä vältellyt kyseistä kauppaa. Tähän hintaluokkaan kuuluu vielä esimerkiksi Republic sekä hieman aikuisempi Dorothy Perkins. Kummassakin tulee käytyä.

Yksi Brittien selkeästi tunnetuimpia kauppoja on Topshop ja se on myös kovassa suosiossa julkkisten keskuudessa. Itse käyn siellä hyvin vähän, mutta tänä keväänä bongasin sieltä ihanan kevättakin. Tänä keväänä olen myös ravannut hitusen enemmän River Islandilla. Vuosi sitten bongasin Riverin nettialesta ihanimmat kengät koskaan, joita tuli käytettyä vuoden ajan niin paljon, että en tiedä uskallanko enää toivoa edes suutarin taitoihin. Kieltämättä mukavimmat korkkarit ikinä. Riveriltä löytyy vaatteiden lisäksi myös ihania laukkuja, lompakoita ja liian korkeita korkoja. Samaan hintaluokkaan lukuu vielä Miss Selfridge, jossa en tänä keväänä ole kamalasti edes käynyt. Olen tainnut ostaa sieltä vain yhden topin. Tähän skaalaan kuuluu vielä Next, jossa on enimmäkseen aikuisempia vaatteita ja itse en edes enää jaksa käydä siellä.

Näiden kauppojen lisäksi Aberdeenistä löytyy myös Hollister, jossa itse olen paineen alla käynyt kerran. Surffihenkisiä naurettavan kalliita vaatteita hyvännäköisten työntekijöiden keskellä. Ei oikein mun juttu. Ja tietysti täällä on perus Henkkamaukkaa, Zaraa, Vero Modaa, Mangoa, yms.

Kenkäkauppoja on myös monenlaisia. Omia lemppareitani ovat Office ja Barratts (jota ei löydy enää edes Edinburghista). Näiden lisäksi on myös halvempia yksilöitä, joiden nimiä en nyt edes muista, kun en niissä koskaan käy sekä kalliimpia. Esimerkiksi Clarks myy täällä paljon nuorekkaita kenkiä, vaikka Suomessa olen törmännyt aina vain joihinkin vanhempien ihmisten malleihin. Niin ja Clarks on täällä myös huomattavasti halvempi. Kenkiä tietysti saa monesta vaatekaupasta ja itse olen ostanut esimerkiksi korkkareita Newlookista.

Saatoin nyt unohtaa jotain, mutta tuossa on nyt pääpiirteittäin ne yleisimmät kaupat, joihin Briteissä törmää. Ja muissa kaupungeissa, etenkin Lontoossa törmää paljon muihinkin kauppoihin, kuten American Appareliin ja BikBokiin, mutta näistä en osaa nyt sanoa oikeastaan mitään. Ja mielipiteet kaupoista ovat omiani eli olkaa avoimia, en ole mikään tietäjä. Toinen tykkää muotiretkuista, toinen aikuisemmasta tyylistä ja kolmas vihaa kumpaakin. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti