lauantai 5. toukokuuta 2012

Roadtrip to Isle of Skye - Päivä 2

Tällä hetkellä pitäis olla joko salilla tai lukemassa taloustiedon tenttiin, mutta lomalta paluu on oikeasti aina tosi rankkaa. Vaikea sopeutua arkeen. Eli ajastelen nyt tämän teksin illaksi. Ja katselen samalla viimeisintä Iholla-jaksoa, jossa ne naikkoset perheineen juhlii joulua. Mäkin haluan joulun!

Anyways, aamu Fort Williamissa alkoi aikaisin ja aamupalaksi vedettiin mansikoita ja muita herkkuja hostellin takaterassilla.

 
 
Matkaan päästiin taas kympin aikoihin ja kohteena oli nyt se Isle of Skye. Heti matkan alussa ohitettiin Britannian korkein vuoristo, Ben Nevis.
 
 
 

 Ajamisessa oli omat haasteensa, kun perässä tuleva auto aina välillä pysähteli ja kaikilla (paitsi mulla) ei ollut suurimman osan matkasta kenttää, niin yhteydenpito oli hankalaa. Ja tietysti vessapysähdykset sun muut hidasti matkaa jonkun verran. Mutta näistä huolmatta ajelut meni paremmin kuin odotin.

 
 
  

Seuraava pysähdyspaikka oli Eilean Donan Castle, joka sijaitsee aivan Isle of Skyen sillan läheisyydessä. Olisipa vesi ollut korkeammalla, niin olisi saanut parempia kuvia. Täällä on kuulemma kuvattu pätkä jotain James Bondiakin plus muita leffoja. Täällä pidettiin myös pieni lounasbreikki. Suurimmaksi osaksi siis reissusta syötiin vain omia eväitä ja vasta tulomatkalla reilua tuntia ennen Aberdeeniä pysähdyttiin syömään pubiin.

 

Illalla sitten päästyämme hostelliin, osa porukasta suuntasi maailman pienimpiä teitä sekä muutaman eksymisen kautta Neist Pointille, joka sijaistee saaren lännessä. Tämä pitäisi olla parhaimpia paikkoja valaiden ja delfiinien bongaukseen. Myös auringonlasku pitäisi olla upea. Me emme nähneet niistä mitään, mutta olihan nuo kallioseinämät tuolla rannikolla aika upeita. Tästä paikasta pystyi myös erottamaan Herbides saarien ääriviivat.

 
 

Illalla sitten vain hengailtiin hostellilla. Tämä Skyewalker hostelli oli tosi kiva. Ilman autoa tosin varmaan lähes mahdoton päästä sinne, kuten moneen muuhunkin paikkaan saarella. Se oli siisti, kodikas ja halpa. Tykkäsin tosi paljon ja täälläkin antoivat meille käyttöön kokonaisen dormitoryn.


 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti