sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Roadtrip to Isle of Skye - Päivä 3

Kolmantena ja viimeisenä päivänä herääminen tuntui jo astetta haastavemmalta. Autossa istuminenkin voi näköjään olla rankkaa. Suunnattiin ensin Kilt Rockille, josta mulla ei oo itse asiassa yhtään kuvaa, kun akku loppui siinä vaiheessa ja pokkari oli autossa. Seuraavat kuvat onkin sitten otettu sillä pokkarilla.

Kilt Rocklta ajettiin Quiraingille, joka on yksi tunnetuimmista kukkuloista, maisemista, jostain semmoisista. Se oli kyllä oikeasti aika upea paikka. Aurinko alkoi hitusen paistaa, kun päästiin vuoren päälle. Siitä huolimatta sää oli kylmä, oikeastaan koko päivän ja kiitin tuulihousuja, hanskoja ja hupullista takkiani olemassa olosta. Myöhemmin näimme saman maiseman kamalassa rae-/vesisadepilvessä. Eli meillä todellakin kävi tuuri.

 
 

Tämän jälkeen ajeltiin ympäri pohjoisesta ja etsittiin pysähdyspaikkaa. Ja löydettiinkin yksi paikka, joka mainosti tarjoilevansa teetä ja kahvia all day, mutta olikin oikeasti joku hyvin autio paikka. Spooky. Kyllä me sitten pieni söpö kahvila löydettiin.

 
 

Meidän piti vielä käydä kävelemässä Old Man of Storrille, mutta porukka oli erittäin väsynyttä. Itseäni hieman harmittaa, että ei tehty mitään pidempää kävelyä kuin se ensimmäisenä päivänä siellä Harry Potter-sillalla. Mutta enemmistö voitti ja aloitettiin pitkä ajo Aberdeeniin. Skyeltä poistuessa pysähdyttiin vielä jostain syystä uudestaan Eilean Donan-linnalle. Tästä sitten Loch Nessin vartta pitkin pohjoiseen Invernessiin ja sieltä Aberdeeniin. Oltiin perillä tosiaan joskus klo 23. Huh, pitkä ajo. Autossa istuminen tuntui kyllä jotenkin menevän tosi nopeasti koko reissun. 


Saanen vielä tiivistää, että oli erittäin onnistunut ja upea reissu. Omasta mielestäni reitti oli sopiva, joka menimme ja tulimme eri reittejä. Katoimme myös lähes koko Skyen reissaillessamme. Tässä vielä hieman paikkoja merkittynä. Kartan pohja Lonelyplanetin sivuilta.


A - Neist point
B - Skyewalker hostellimme
Portree, suurin kaupunki. Täällä oli myös meidän lähin Co-Operative, että pikkukauppoja kyllä löytyi, mutta isompia sai metsästää. 
Duveganissa on linna. Ei päästy käymään, kun oli portit jo kiinni.

Olen nyt nähnyt niin paljon lisää Skotlantia, tutustunut pariin uuteen ihmiseen ja toteuttanut pitkäaikaisen haaveen roadtripistä näissä upeissa maisemissa! Vielä kun kaikki meni niin nappiin ja mitään pientäkään ongelmaa ei ilmaantunut. Jos jollain on jotain kysyttävää, tarkempia ohjeita ja neuvoja, niin kerron mielelläni :)

Ps. Kahen viikon päästä jo kotona!

2 kommenttia:

 1. Näyttää kivalta! Oma reissu jää ens vuodelle :) Mutta tuota samaa hostellia katsottiin mekin, joten hyvä tietää että se oli jees!

  Tsemppiä kokeisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se hostelli on todellakin hyvä!! Suosittelen. Kiitti :)

   Poista