tiistai 29. toukokuuta 2012

Urheilun iloa

Yksi asia mitä oon viime kesän jälkeen kaipaillut paljon, on lenkkeily Suomessa ja ehkä vielä tarkemmin Tampereella. Istanbulissa lenkkeilystä ei voinut puhuakkaan, koska se oli lähes mahdottomuus liikenteen ja katujen vuoksi ja Aberdeenissä kyllästyin kovin pian niihin samoihin reitteihin, vaikka olivathan nekin kivoja, ainakin aluksi.

Viime kesänä lenkkeilin aika paljon. Voisin sanoa, että olen city-lenkkeilijä, koska tykkään katsella ihmisvilinää, vaihtuvia maisemia ja parasta siinä on tutustua uusiin ja tuntemattomiin kaupunginosiin. En nyt tietenkään lenkkeile tuossa keskellä Hämeenkadun ruuhkaa, mutta viime kesänä tuli ohiteltua Hämeenpuistoa, Laukontoria ja monia keskustan kaupunginosia. Tietysti jos tekee lenkit illalla, kuten minä mielelläni teen, niin ei tuonne metsikköihin edes uskaltaisi lähteä, joten kaupungin kadut ovat ehkä turvallisempiakin.


Tänään kuitenkin tein elämäni toisen lenkin Kaupissa. En vain keksinyt mitään tarpeeksi kutsuvaa reittiä ja kaipasin kai hieman järvimaisemaa ja metsää. Tällä kertaa kiersin osittain Kunto kolmosen, viime kesänä taisi mennä Helppo kolmonen. Kaupissa on hyvä tehdä intervalleja maaston vuoksi ja tänään huomasin sykkeen hyppivän taivaissa pitkän tauon jälkeen, niin pystyin sitten välillä napsia kuviakin sykettä tiputellessa. Kerrankin muuten puhelimeni Sports Tracker suostui mittaamaan reitin ja tallensipa nuo otetut kuvatkin siihen treenin.Kävin eilen myös testaamassa kuntosalin, jolla en ole vielä koskaan ennen käynyt. Se on nyt sitten Tampereen viides sali, jolle menen ja olen selkeästi siirtymässä noista kalliimmista luksuskeskuksista tuommoiseen rautaa ja lihasta-meininkiin. Sitähän sinne mennäänkin tekemään (sekä kyyläilemään Jutta Gustafsbergiä hehe), että paikka hoitaa homman.

4 kommenttia:

 1. Hei! Sul on mukavanoloinen blogi! Tää ei nyt varsinaisesti liity tähän postaukseen mut mulla ois hirmupaljon kysymyksia liittyen aberdeeniin ja skotlannista muutekin :) oon itte ajatellu nyt syksyllä sinne hakea. Oon saanu muilta sellaisen kuvan, että aberdeenissä on tosi hyvä yhteishenki ja paljon bileitä yms. tapahtumia? onko totta? Jotenkin oon tän sun blogin kautta saanu aika ankeen ja tylsän kuvan skotlannista? :D Jos lähtee yksin matkaan, saako helposti kavereita, olen kyllä ihan sosiaalinen :) Ja vaikka tietysti sinne mennään opiskelemaan, niin mulle uudet ystävät, hauskanpito ja bileet on tosi tärkee osa opiskeluelämää, löutyykö näitä siis aberdeenistä? Onko siellä ollut jotain sellaisia asioita jota et osannut odottaa, hyviä ja huonoja? Ja vielä viimeiseksi sitä, että haluaisin siis opiskella kauppatieteitä lähinnä kiinnostaisi international business, niin mitä toi skotlannin yliopisto tutkinto sitten vastaa täällä Suomessa? Saako skotlannin "kauppiksen" papreilla samoin töitä kun Suomen aalto yliopisto kauppiksen tutkinnon omaavat? Vai uskotko, saako noilla Skotlannin papereilla ollenkaan alaan liittyviä töitä Suomessa, onko se edes ns. "hyväksytty", onhan meidän kulttuurikin ihan eri, varmaan koulutuksessakin painotetaan eri asioita? Kiitos tosi paljon jo etukäteen jos jaksat vastailla, kiinostaisi tosi paljon kuulla! :) Hyvää kesänalkua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Moikka!
  Niin no se tylsyys taitaa johtua itse bloggaajasta :D kun ite tykkään paljon urheilla ja en jaksa jatkuvaa juhlimista. Myös omat kaverini Aberdeenissä eivät ole mitään bilehileitä niin ei sitten tule käytyä kamalasti missään. Luokan kanssa me ei tehdä koskaan mitään, tai jos tehdään, niin paikalla on ehkä 5 ihmistä, koska kaikki menevät aina vain omien kavereidensa kanssa mieluummin. Että siinä mielessä meillä ei ainakaan ole yhtään yhteishenkeä. Mutta ainakin erasmuslaiset juhlii jatkuvasti ja niihinkin porukoihin, etenkin ulkomaalaisena, on helppo päästä. Mutta onhan siellä niitä baareja ja klubeja yms. Itselleni yllätyksenä tuli se, että vaikka olen sosiaalinen niin olen saanut todella vähän kavereita. Skotit yleensä ovat samassa yliopistossa lapsuudenkavereidensa kanssa, eli näihin porukoihin on todella vaikea päästä. Tietysti aina ei ole näin, mutta omien luokkakavereideni kanssa kävi näin ja luokaltani sain vain yhden kaverin. Hänkään ei ole britti. Muuten oon ollu keskimääräisen tyytyväinen Aberdeeniin. Edinburgh olisi tietysti ehkä vielä hienompi, jos voisin nyt vaihtaa jonnekkin.

  Tutkinnosta on aika vaikee sanoa. Ite oon RGU:ssa, en Aberdeen Unissa. Meidän yliopisto lähentelee AMK:ia ja käsittääkseni ulkomaalaiset tutkinnot menevät suoraa alempi tasoiseksi korkeakoulututkinnoksia eli AMK-tasoiseksi. En ole ihan satavarma tästä nyt kylläkään. Mutta tietysti ulkomailla opiskellessa näin IB:tä (itellä IBM) opiskellessa oppii kieltä ja saa kansainvälistä kokemusta, jota varmaankin alalla arvostetaan.

  Kysele vain lisää jos haluat :) suuria päätöksiähän nuo, mutta muista, että olen aika kotihiiri 99% ajastani, niin en ehkä osaa tuo biletykseen niinkään kommentoida :D lenkkipolut kyllä voin vihjailla hehe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vastauksesta! :) toi auttoi paljon! Jos tosissaan jaksat vastailla, niin kyllähän mulla kysymyksiä riittää :D elikkä miten se itse koulunkäynti menee? onko paljon tehtäviä, stressiä yms verrattuna esim. lukioon? :D ja mites se kieli, kuinka hyvät enkun taidot pitää olla? Pärjääkö ylppäreiden arvosanalla M tai E? Ja siis mitä kautta itse suoritit vaihdon? Ja pääsekö tuon erasmuksen kautta hakemaan paikkaa sinne aberdeeniin? Jos jaksat niin, haluatko kertoa ihan yleisesti tosta skotlanti vaihdostasi :) sujuuko asiat hyvin, suositteletko yms? :) ja toi kaverien saanti kyllä huolestuttaa.. eikö siellä ole paljon samassa tilanteessa olevia, kavereita tulee pakosti? Ja viimeiseksi vielä sitä, että miten kaikki käytännön asiat menee koskien tuota vaihtoa, maksaako paljon? :) käytkö skotlannissa töissä, missä asut yms? Anteeksi, että kirjoitan näin myöhässä, mutta tosta sun vastauksesta oli jo iso apu, kiitos! :)

   Poista
  2. Heissan taas :)
   Siis itsehän en ole vaihdossa Skotlannissa, vaan teen siellä täyttä 4v tutkintoa. Tällä hetkellä olen Suomessa vain suorittamassa vuoden työharjoittelua, jonka jälkeen palaan taas Skotteihin vuodeksi viimeistelemään tutkinnon.
   Kävin ite IB:n Suomessa, että en sinänsä ehkä osaa kertoa normilukion käyneen näkökulmasta.. Mutta itellä IB-linja teetti erittäin paljon hommia, niin nyt yliopisto tuntuu aika helpolta, mutta tiedän vain oman yliopistoni toiminnasta, en tiedä miten esim. Abedeen Unissa on. Mutta siis M/E:n papereilla varmasti pärjää ja enemmän se on varmaan kiinni omasta rohkeudesta alkaa keskustella. Moni on sanonut (ja itsekkin koin tämän kun olin vielä töissä Englannissa), että siihen menee noin 2-4kk, että pystyy keskustella luonnollisesti muiden kanssa. Alkukankeus on siis normaalia ja pitää vaan muistaa, että pianpian kaikki tämä on helppoa :)
   Ite suoritin Aberdeenistä vaihdon Istanbuliin ja kaikki tämä erasmus/vaihtoasiat riippuu täysin siitä, että mitä yhteistyökouluja omalla yliopistolla on. Kai ne näissäkin tekee joskus poikkeuksia, mutta tämä on pääperiaate.
   Ja no niitä kavereita kyllä saa varmasti ja tämäkin on niin kiinni omasta aktiivisuudesta. Ite olin tyytyväinen muutamaan hyvään kaveriin, enkä tarvitse kamalaa määrää niitä :) mutta mulla ei oo yhtään brittikaveria, vaan kaikki on muista maista, jotka on samassa tilanteessa kuin ite on, että juuri muuttanut.
   Ja maksuista.. jos tekee täyttä tutkintoa Skoteissa, niin pitää hakea SAAS:ilta tukea opiskelumaksuihin, eli opiskelu ei maksa mitään ja Kelan tuet tulee. Erasmus on sitten taas eri asia, niiltä anotaan rahaa ja opiskelumaksut ovat ilmaisia, koska kyseessä on vaihto. Aberdeen on aika kallis asua, mutta kyllä siellä tuilla selviää. Moni tuttu myös käy töissä ja itse olin kevään osa-aikaisena tarjoilijana. En itse ehkä tarvinnut rahaa, mutta kunhan halusin vähän lisätienestiä ja tekemistä ja kokemusta :)
   Toivottavasti taas auttoi :)

   Poista