keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Magic dough?

Tänään iski vuosisadan tylsyysahdistus ja päätin purkaa sitä jollain pikkutouhuamisella. Googletuksen avulla bongasin sanan suolataikina, joka lapsena paremmin tunnettiin sanalla taikataikina. Aloin siis pikimmiten taikomaan ilman suurempaa päämäärää. Itse tein ohjeista vain puolikkaan taikinan ja se riitti hyvin, ehkä liiankin hyvin, jos ideoita ajattelee. Laitoin 3dl jauhoja, 1,5dl suolaa, 1,5dl vettä ja ruokalusikallisen öljyä. Sitten vain ideoimaan, kaulitsemaan ja taiteilemaan.

Päädyin tekemään sydämenmuotoisia jääkaappimagneetteja.


 Näiden jälkeen syntyi kaksi tuikkualustaa ja sitten loppu taikina tuhlaantui kahteen lehteen, jotka voin sitten ripustaa vaikka saunan oveen tai johonkin muuhun, kun tein niihin pienet reiät.


Sitten kaikki vain uuniin reiluksi pariksi tunniksi noin 125 asteeseen. Omat teokseni eivät olleet vielä edes kuivuneet tässä ajassa, mutta kärsivällisyys ei vain enää riittänyt.


Olen erittäin tyytyväinen siihen mitä sain aikaan, etenkin noihin magneetteihin. Pitää vielä vain ostaa ja liimata niihin itse ne magneetti-osat.

4 kommenttia:

 1. Oi vähän söpöt!! Muistan kanssa lapsuudesta tuon suolataikinan, siitä tuli väännettyä vaikka mitä!!

  VastaaPoista
 2. Kiitti :) varmaan kaikki on joskus siitä jotain väännellyt :D

  VastaaPoista
 3. Oi! Vähän kiva idea! Tulipa nostalgiset vibat. Pitääpä pikkusukulaisten kans joskus tuota testailla :) -Karo ("kreikasta") Hyvää juhannusta!!

  VastaaPoista
 4. Joo, kyllä siinä tuli itellekki lapsuus mieleen siitä suolan tuoksusta :D tän ikäsenä ei enää onneks tarvinnu maistaa todetakseen, että juu suolaista on.. hyvää jussia sinnekkin! :)

  VastaaPoista