torstai 2. elokuuta 2012

Kirppiksillä

Heräsin tänä aamuna tajuten, että tänään on vapaapäivä enkä ole suunnitellut koko päivälle yhtään mitään. Tällaisia päiviä on usein, mutta tänään jotenkin mikään ei napannut. En jaksanut lähteä keskustaan, enkä ainakaan tuhlata (liikaa) rahaa. Olokin oli tosi vetelä ja halusin vain olla. Joten apteekkivisiitin jälkeen pistin puhelimeni googlemapsiin haun "kipputori Hervanta" ja päädyin käymään tutun UFFin lisäksi kierrätyskeskuksessa sekä Hervannan kirppiksellä.


Kirppisteily on muutenkin kivaa, vaikka hyvin harvoin jaksankaan lähteä niitä kunnolla kiertämään. Kyllästyn myös tosi nopeasti samoihin kirpputoreihin ja koska Tampereella niitä ei nyt niiiin monta ole, niin olen jotenkin kovin väsynyt jo niihin. Odotankin Helsingin kirppiksiä aika innolla! Oma innostukseni kirppiksiin ei ehkä ole niinkään rahan syytä vaan se tunne, kun löytää jotain sopivaa on aika kiva. Ollaan myös äitin kanssa kierrelty paljon kirppiksillä, jo lapsena, niin jotenkin olen juurtunut tähän tapaan. Ja vieläkin kierrellään yhdessä kirppiksillä.

Keskustelin joskus kierrätyksestä saksalaisen ystäväni Larissan kanssa (jos joku vielä muistaa hänet?) ja hän kertoi, ettei Saksassa tai ainakaan hänen tutuistaan kukaan käy kirppareilla. Tietysti vintagea yms. löytyy isoista kaupungeista, mutta ainakin hänen kokemuksiensa mukaan vain rahattomat ostivat tavaraa kirpputoreilta tai lähinnä jostain apua antavasta keskuksesta. Olemmekohan me suomalaiset vain niin kirppiskansaa, että se on jopa coolia löytää jotain kivaa kirppikseltä ja vielä käyttääkkin vaatteita/kenkiä/asioita/yms? Eihän kaikki siitä tykkää, eikä tarviikkaan. Itse vaan saan siitä löytämisestä jonkunlaiset kiksit.


Tänään löytyi siis UFFista Veromodan käyttämättömän oloinen paita sekä H&M huivi. Viime viikolla taas löysin (kahden) euron päiviltä UFFista täydellisesti istuvat punaiset farkut, ihanan hameen, vyön sekä kauluspaidan. Varmasti olisi löytynyt paljon enemmänkin, mutta saatan olla hieman kärsimätön ja en aina jaksa kierrellä kaikkea.

Nyt jatkuu suomileffaputkeni. Katsoin juuri aika hiljaiseksi vetävän Vuosaaren ja seuraavaksi vuorossa on Hulluna Saraan.

3 kommenttia:

  1. Katsoin kans tänään Hulluna Saraan :) Niin säkö et ole enää muuttamassa takaisin Britteihin? -Anna

    VastaaPoista
  2. Mitä tykkäsit leffasta? Ite yllätyin siitä, miten outo juoni siinä oli :D ja oon menossa, mulla on siellä vielä yks lukuvuosi jäljellä tän vuoden työharjottelun jälkee :)

    VastaaPoista
  3. joo outo juoni oli ja päättyi vähän oudosti siihen isän kuolemaan. eilen kävin katsomassa miss farkku-suomi-elokuvan, ja se vasta oudosti päättyikin.. ei yhtään ennalta-arvattava niin kuin olisi voinut luulla :D kandee mennä kattoon.

    VastaaPoista