sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Lammassaareen pitkospuin

Makasin tänään klo 19 sängyssä naama kiinni Jo Nesbon lempparikirjasarjan ekassa osassa (hehe oon lukenu ne kaikki muut vahingos ennen tätä). Sillä hetkellä keksin noin tuhat syytä vetää peittoa lähemmäs korvia ja lukea vaikka se koko kirja loppuun. Mutta kiitos kofeiinitabletin ja jostain kolosta puskeneen "mun on pakko mennä urheilemaan"-ajatuksen, jaksoin heittää Jo Nesbot nurkkaan ja lähteä.

Olin jo ajatellut juoksevani jonkun perus Pasilaan-ja-takas-ja-Töölönlahti-ympäri -reitin, kunnes muistin Elokuun Saatilla -biisin ja pakkomielteen Lammassaaren pitkospuista. Kehitin kyseisen pakkomielteen kesällä, kun puhuivat YleX:llä kyseisestä paikasta. Katoin ennen lähtöä nopeesti reitin, mutta eksyin noin kymmenen kertaa ja 6km matka venähti varmaan ainakin kahdella kilometrillä. Ja sitten kun pääsin sinne Lammassaareen, niin käväisin nopeasti pitkospuilla, lintutornissa ja pakenin pimenevää syysiltaa. Ei oikein tehnyt mieli olla jossain pusikossa juuri sillä hetkellä, kun ilta pimenee liikaa.


Kotiin löysin onneksi paljon suorempaa reittiä. Toisaalta uusi maasto, uudet paikat, muutama eksyminen ja ihana (mutta liian viileä yhyyy) sää motivoi aika hyvin. Lenkki kesti yhteensä noin 1h 45min, josta kävelin varmaan 30 minuuttia. Testasin Kunto -lehdestä bongaamaani maraton-tekniikkaa: juokse 5min, kävele 1min. Se toimi, paitsi että tunnin jälkeen jalat alko luistaa aika hyvinkin ja jaksoin juosta kevyesti kovemmalla vauhdilla. Ahh, oli kyllä hyvä lenkki. Ihanaa, kun uudet pohjalliset ovat suoristaneet askeleeni ja selviän nykyään ilman suurempia kipuja.


Eli siis, etsikää tuntematon kohde ja tuntematon reitti. Mieluiten myös eksykää ja kerätkää lisäkilometrejä. Kuunnelkaa hyvää musiikkia, nauttikaa luonnosta ja hymyilkää jokaiselle vastaantulevalle. Hyvää huomenna alkavaa viikkoa kaikille! :)

Pahoittelut taaaas tärähtäneistä kamerapuhelinkuvista. Suunnittelen vieläkin alkavani harrastaa Yes Man -leffasta tuttua juoksuvalokuvausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti