sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Talvikenkäkriisi on alkanut

Talvikenkien tarve ei ole ehkä ihan vielä huipussaan, kun ulkona sataa vettä lähes kaksneljäseitsemän. Mutta välikenkäkriisi on kuitenkin käynnistynyt ja niillä samoilla kengillä voisi sitten pärjätä talvenkin. Pitäisi pikkuhiljaa myös kaivaa kaapista esiin viime talvena ostetut syyssaappaat (jep, Aberdeenin talvi equals Suomen syksy) ja alkaa pohtia, että mistäs taion uudet popot. Jos kesällä pitää olla 10 paria kenkiä, niin miksi syksyllä/talvella/keväällä pitäisi olla vähemmän? Jos ette ole huomannut, niin pukeutumisen suhteen Suomessa on tosiaan vain kaksi kautta: kesä sekä sytake (eli syksy-talvi-kevät) ja hyvin usein tuo valoisampi vuodenaika muistuttaa myös tuota sytaketta. Eli siis kun kesä on nyt ohi niin pitäisi alkaa valmistautua tuohon masentavampaan vuodenaikaan. Tänä viikonloppuna olen ostanut kaksi takkia ja yhden toppaliivin, niin nyt on siis siirryttävä kenkiin. Takeista ja muista ostoksista huomenna lisää!

Kävimme perjantaina duunikaverin kanssa pikavisiitillä sample salessa Katajannokalla. Siellä oli kasapäin Uggeja ja muita merkkejä. Olisin mielelläni ostanut yhdet saappaat, mutta kiitos lentopallo-lapsuuden ja huonojen geenien, pohkeeni eivät pidä saappaista. Työkaverini osti kivat nilkkurit, mutta itse taas kerran lähdin tyhjin käsin kotiin. Ne Uggin lampaannahka saappaat karvasisuksella olisivat olleet täydellinen ostos talven pakkasille. Nyt täytyy siis jatkaa metsästystä.

Haluaisinkin ostaa semmoiset perusbootsit, joita nykyään näkee kaikissa kaupoissa. Missään ei vain ole juuri semmoisia kuin haluaisin. Liian miehekästä, massiivista, vääränlaista kärkeä tai budjetin ylittävää kenkää kyllä löytyy, muttei sellaista sopivaa, josta mielellään saisi vielä pohjallisen vaihdettua minulle suunniteltuun pohjalliseen. Tällaiset innostavat juuri nyt:


Mistä siis löytää  mustat (tai ehkä ruskeat?), korottomat ja nahkaa olevat täydelliset bootsit? Noita vasemmalla ylhäällä olevia Biancon nilkkureita olen kokeillut pari kertaa. Pohjaa ei saa pois ja liiallinen maskuliinisuus häiritsee. Vagabondinkin mallit (oik ylä&vas ala) on myös ihan ok. Nellyltä olevat bootsit (oik ala) ois aika jees, mutta en millään jaksaisi postituksia ja säätöä. Noidenkin hinta oli ehkä hitusen liian korkea välikausikengistä. Vaikka niitä kyllä tarvitsee Suomessa asuessa kaikista eniten. Sade ja kalliit nahkakengät eivät kuitenkaan sovi samaan lauseeseen. Help me!

2 kommenttia:

  1. Mä ostin kuule ihan Vagabondin maiharit ja on just passelit näihin keleihin. MUTTA jotkut vähän naisellisemmatkin versiot pitäis ehkä saada...Ja jos ois tosi fiksu niin ostais vaan kumpparit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kumpparit ois must have! Mulla ois Hait, mutta ne on tällä hetkellä vielä Pohjanmaalla :(

      Poista