tiistai 18. joulukuuta 2012

Pikaloma Roomassa

Rooman reissusta on kulunut jo viikko, joten ehkä nyt on sopiva hetki palata niihin tunnelmiin. Kuten jo aiemmin kirjoittelinkin, reissu oli onnistunut: aurinko paistoi ja katseltavaa riitti. Niin ja onneksi päästiin edes maahan samana päivänä, vaikka se tulomatka osalla porukasta hieman venyikin Köpiksen lumisateen vuoksi.

Yövyimme Terminin aseman lähellä olevassa hotellissa. Sijaintina se oli hyvä sillä kyseisellä asemalla Rooman ainoat metrolinjat leikkaavat toisensa. Pääsimme siitä siis kätevästi minne vain. Tietysti muuallakin metron läheisyydessä olisi varmasti ollut kätevää, kun näytti se systeemi siellä ihan hyvin pelaavan. Ostettiin ensimmäisenä päivänä 3 päivän kortit ja suhattiin sitten aika paljon niillä metroilla. Nyt hinta näytti olevan 16,50 euroa eli suhteellisen edullinen.


Reissulla ehdittiin nähdä kaikki mitä tarvitsikin. Käytiin Colosseumilla, Fontana di Trevillä, Vatikaanissa, Pietarin kirkossa, espanjalaisilla portailla sekä monessa muussa paikassa. Käveltiin ympäriinsä ihanilla pienillä kaduilla ja kujilla sekä syötiin pitsaa riittämiin asti.


Oli kyllä oikein mukava reissu. Nyt sitten pitää alkaa suunnittelemaan uusia lomia, koska ilman jonkun odottamista tämä talvi tuntuu vähän liian pimeältä ja kylmältä ja pitkältä. Olisikohan keväällä Lontoo? Long time no see.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti