sunnuntai 27. tammikuuta 2013

The Exhibitionists

Meinasin ensin julkaista tämän tekstin vasta huomenna, mutten malta odottaa, että pääsen jakamaan tämän ihanan kahvilan kanssanne! Eli taas tällainen tuplapostauspäivä.

Kävimme siis tänään Jatan kanssa kahvilla Museokadulla sijaitsevassa The Exhibitionists -kahvilassa. Päädyimme sinne ihan vain googlettamalla kahviloita ja lukemalla positiivisia kommentteja. Kahvila on todella pieni, vain viitisen pöytää, mutta juuri ihanan tunnelmallinen, erilainen ja aito. Suuri plussa itseleivotuista herkuista ja erilaisesta teevalikoimasta!

Seinillä olevilla hyllyillä on valikoima erilaisia kirjoja, joita voi lukea paikan päällä, lainata tai vaikka vaihtaa. Itse nappasimme teelukemiseksi Helsingistä kertovan, pienellä huumorilla sävytetyn kirjan. Päädyimme tilaamaan teetä ja jakamaan skonssiannoksen. Kahvila muuten muistutti minua Aberdeenissä olevasta vakkarimestastani, Books and Beansistä, jonne menin aina syömään skonsseja, juomaan teetä ja ihailemaan kirjavalikoimaa. Juuri sitähän me tänäänkin teimme.

Itse napsin vielä menomatkalla muutaman kuvan reippaillessani Töölönlahden ohi.


Kaiken kaikkiaan paikka oli ihana. Ruoan suhteen valikoima on suhteellisen suppea, mutta mitä muuta voikaan odottaa noin pieneltä paikalta :) onneksi ainakin osan päivän tarjottavista voi kurkata etukäteen heidän FB-sivultaan.

On todellakin paljon mukavampi löytää tuollaisia sivukatujen aarteita kuin käydä aina niissä samoissa ketjukahviloissa. Olisiko kenelläkään vinkkejä seuraavan sunnuntaikahvitteluun? :)

4 kommenttia:

 1. Oih, Books & Beans - ihana paikka :) Toi näyttää tosi kivalta myös, mielummin menisin tuollaisiin kahviloihin todella kun niihin ainaisiin ketjukahviloihin! En tiedä mitään salaisia aarteita Helsingissä mutta suosittelen ehdottomasti maistamaan Lasipalatsin kahvilan tee-mojitoa - aivan sairaan hyvää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Laura vinkistä, täytyy kokeilla! :)

   Poista
 2. kesäisin cafe sininen huvila on ihan ehdoton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin ihanan näköinen paikka! Syksyllä tuli lenkkeiltyä sen ohi silloin kun se oli vielä auki. Nyt vain pitää odottaa vielä muutama kuukausi niin pääsen kokeilemaan senkin :)

   Poista