maanantai 7. tammikuuta 2013

Vesijuoksua kokeilemassa

Mua on todellakin nyt purrut joku urheilukärpänen. Tänäänkin oli harkinnassa välipäivä, mutta salillehan sitä päädyttiin. Nykyinen salini on tuossa muutaman minuutin kävelymatkan päässä ja on auki vuorokauden ympäri, joten selityksiä kotiin jäämiselle tuskin enää on. Ainakaan hyviä sellaisia. Kynnyskin on puolta matalampi, koska voin lähteä tekemään ihan vain kevyen treenin tai vaikka vain juosta intervallit, sillä matkoihin kuluvan ajan paine ei pakota aina tekemään täysillä. Muutama kuukausi sitten hukassa ollut motivaatio on siis taas vaihteeksi löytynyt. Toivottavasti nyt säilyykin.

Koska lenkit ja kuntosali ovat jo aika tuttua huttua, halusin lähteä kokeilemaan jotain uutta. Jotain, johon voisin ehkä koukuttua ja hurahtaa. Seurasin siis työkaverini esimerkkiä ja innostusta, ja suuntasimme muutaman kuukauden suunnittelun jälkeen uimahalliin, juoksemaan. Ajatuksenahan vesijuoksu on hyvä: sopivaa polvi- ja selkäkipuiselle, ei rankkaa hengästymistä, mutta urheilun kannalta tehokasta (täältä löytyy hyviä juttuja vesijuoksusta). Koin kuitenkin epäilyksen hetkiä, sillä en todellakaan pidä uimisesta, syvistä vesistä, enkä siitä tunteesta, kun vesi ylettää kaulaan ja minä en yletä pohjaan.


Ensimmäinen vartti kului tajuten ja unohtaen, että mites tässä nyt liikutaan. Kesti myös hetki, että luotin siihen, että vesijuoksuvyö ihan oikeasti kannattalee minua. Olen myös semmoinen täysillä tai ei mitään liikkuja, joten tuommoinen "kevyehkö" liikuntamuoto tuntui vähän turhalta. Mutta kyllä se hiki siinä sitten alkoi virrata jonkun ajan päästä. Puolen tunnin päästä huomasin jo unohtaneeni, että missä olen ja mitä teen. Liikkeet alkoivat tulla luonnollisemmin ja alussa ollut kehon jännitys katosi. Se reilu 75 minuuttia, jonka altaassa juoksimme meni loppujen lopuksi todella nopeasti. Kaikki siis altaaseen, se on oikeasti hauskaa, etenkin jos on juttuseuraa. Itse ainakin odotan jo seuraavaa kertaa. Ensi kerralla nappaan myös sykemittarini mukaan ja otan kaiken ilo irti treenistä!

Ps. Vesijuoksualtaassa keski-ikä ei ollut +85 ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti